Öğretmenler dershanede çalışamayacak

Öğretmenler dershanede çalışamayacak

MEB'in yeni yönetmeliğiyl beraber öğretmenlerin dershanelerde çalışmasına izin verilmiyor.

22 Temmuz 2005 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Özel Dershaneler Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı. Dershane öğretmenleri, resmi okullarda ders veremeyecek, özel öğretim kurumlarında ise bir şartla derse girebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Dershaneler Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle, 22 Temmuz 2005 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Özel Dershaneler Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.

Yönetmelik, özel dershanelerde eğitim ve öğretim, yönetim, öğrenci kaydı, öğretim programlarının uygulanması, çalışma süreleri ve işleyişle ilgili usul ve esasları düzenliyor.

Yönetmeliğe göre, kurumda çalışacak personelin görevlendirilmesi, 8 Mart 2008 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak. Yürürlükten kaldırılan yönetmelikte, ilgili yönetmelik hükümlerine göre Bakanlıkça yöneticilere, valilikçe öğretmen ve diğer personele çalışma izni veriliyordu.

Dershane eğitim personeli, öğrenci başarısının artırılması, eğitimin nitelik ve kalitesinin yükseltilmesi için gerekli çalışmaları yapmakla görevli olacak.

Dershane öğretmenleri, resmi okullarda ders veremeyecekler ancak özel öğretim kurumlarında ders saati ücretli olarak derse girebilecekler. Bir haftada girebilecekleri toplam ders saati sayısı, mevzuatta belirtilen haftalık ders saat sayısını aşamayacak. Yürürlükten kaldırılan yönetmelikte, dershane öğretmenlerinin, resmi veya özel okullarda ders veremeyecekleri hükmü yer alıyordu.

Zorunlu öğrenim çağında olup ilköğretime devam etmeyen çocukların, dershaneye kaydı yapılmayacak. Ancak ilköğretimini zamanında tamamlayamayan yetişkinlerden, Açık İlköğretim Okuluna devam ettiklerini belgelendirenlerin dershaneye kaydı yapılabilecek.


Etiketler :