Öğretmenler sivil anayasa istiyor

Öğretmenler sivil anayasa istiyor

Bayram tatili sonrasında açılacak olan Meclis’e seslenen öğretmenler, ülkenin içinde bulunduğu buhrandan çıkış yolu olarak “sivil anayasayı” işaret etiler.

Bayram tatili sonrasında açılacak olan Meclis’e seslenen öğretmenler, ülkenin içinde bulunduğu buhrandan çıkış yolu olarak “sivil anayasayı” işaret etiler. Ülkenin yıllardır darbecilerin koyduğu yasalar tarafından yönetildiğini vurgulayan Özgür Eğitim Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, “Biz, darbecileri koruyan değil, Anadolu insanının önünü açacak sivil ve özgürlükçü bir anayasa istiyoruz” dedi.

 

“KARANLIK TARİHİ YENİDEN YAZALIM”

Dümene çomak sokmanın zamanının geldiğini vurgulayan Tanrıverdi, “Darbeler ve siyasi provokasyonlarla dolu tarihimizi artık yeniden yazmalıyız. Statükocu çevreler mevcut vesayetçi anayasayı değiştirme çabalarını cumhuriyete ve değerlerine yöneltilen bir saldırı olarak okumaya devam ede dursunlar. Biz işimize bakalım. Hak ve özgürlükler boyutunda toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir anayasa dümene sokulacak en büyük çomak olacaktır” diye konuştu.

 

“BU TALEPLER DİKKATE ALINMALI”

Yıllarca çetecilerin anayasal kural adı altında zorbalık yaptıklarını belirten Tanrıverdi, “Bütün problemlerin, demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde mutlaka çözümleneceğine inanıyoruz” dedi. Tanrıverdi, problemlerin ortadan tamamen kalkması için ise sivil anayasada olmazsa olmazlarını şu şekilde sıraladı: “Egemenlik millete iade edilmeli. Din eğitiminin önündeki engeller kaldırılmalı. Hizmet alan-veren ayrımı yapılmaksızın başörtüsü yasağı son bulmalı. YAŞ ve HSYK kararları yargıya açılmalı. Memura grev ve toplusözleşme hakkı tanınmalı. İşçi ve memur ayrımı son bulmalı. Anayasa, farklılıkları, farklı düşünceleri, muhalefeti de tanımalı. Yargı tarafsızlığı sağlanmalı ve ideolojilerden arındırılmalıdır.”

 

ASLAN DEĞİRMENCİ- VAKİT

Etiketler :