Okur 19 sayı ile takımını sırtladı

Okur 19 sayı ile takımını sırtladı

Mehmet Okur, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Boston Celtics karşısında kaydettiği 19 sayıyla takımı Utah Jazz'e galibiyeti getiren isim oldu.

Son şampiyon Boston Celtics'i evi Energy Solutions Arena'da ağırlayan Jazz, rakibini 90-85 yenerek, üst üste 3. galibiyetini alırken, 34 dakika sahada kalan milli basketbolcu Mehmet Okur, 19 sayı, 6 ribaunt ve 1 blokluk performansı ile takımının en skoreri olarak kayıtlara geçti.

Milli basketbolcunun takım arkadaşı Deron Williams ise 18 sayı, 10 asist ve 3 ribauntluk performansıyla galibiyette önemli rol oynadı.
Konuk ekipte maçın en skoreri olan Paul Pierce, 20 sayı, 9 ribaunt, 3 top çalma ve 2 asistle oynarken, takım arkadaşı Rajon Rondo 15 sayı, 7 asistlik performans sergiledi.

Gecenin bir diğer maçında ise Detroit Pistons, sahasında San Antonio Spurs'e 83-79 yenilerek, üst üste 5 mağlubiyetini aldı. Ev sahibi takımda yıldız basketbolcu Allen Iverson'ın, 31 sayı, 7 asist, 3 ribauntluk performansı mağlubiyeti engelleyemedi.

Konuk ekipte Tony Parker, 19 sayı, 11 asist, 5 ribauntluk performansıyla takımının en skorer ismi olurken, Tim Duncan da 18 sayı, 18 ribaunt ve 3 blokluk performansıyla 'double-double' yaparak, Spurs'ü galibiyete taşıdı.

NBA'de TSİ yarın sabaha karşı 11 maç yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı