Okuyunca insanın Kanı Donuyor

Okuyunca insanın Kanı Donuyor

'Bana görüşmelerde özellikle Gülen cemaatine ait kolejde kalmam ve verecekleri her işi yapmam söyleniyordu.'

Erzincan'daki gizli tanıklardan ürperten iddialar: Cemaat evlerine silah koymam için 800 bin TL teklif ettiler. 

27 Ekim'de Erzincan'da bir barajda mühimmat bulundu. Gizli tanık X, askerlerin bir gün sonra kehdisiyle görüşerek, "mühimmatın polis tarafından konulduğu izleniminin verilmesi için gizli tanık olacaksın" teklifinde bulunduğunu söyledi.

Gizli tanıklar, Millete Komplo'nun Erzincan'da nasıl uygulandığını tüm ayrıntılarıyla anlattı. Kendisinden kaldığı eve silah bırakmasının istendiğini belirten gizlik tanık, "İsteklerini yerine getiremeyeceğimi söyledim. Bunun üzerine Jandarma İstihbaratçı Kerim bir çek çıkardı. 'Çekte 800 milyar yazıyor, senin ve ailenin yardıma muhtaç olduğunu biliyoruz.' dedi." iddiasında bulundu.

Albay Dursun Çiçek imzalı Kaos Planı'nın, pilot bölge seçilen Erzincan'da nasıl hayata geçirildiğine dair önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Erzurum özel cumhuriyet savcısına ifade veren iki gizli tanık, tüyler ürperten iddialarda bulundu. Soruşturma kapsamında Erzurum özel yetkili cumhuriyet savcısının bilgisine başvurduğu gizli tanık Erzincan; Jandarma İstihbarat yetkililerinin kendisinden, kaldığı cemaatlere ait ev, yurt ve eğitim kurumlarına silah, mühimmat, vb. suç unsurları ve kamera yerleştirmesini istediğini, bunun karşılığında 800 bin TL para teklifinde bulunduklarını söyledi:

"Bana görüşmelerde özellikle Gülen cemaatine ait kolejde kalmam ve verecekleri her işi yapmam söyleniyordu. Jandarma İstihbaratçı Kerim, Nurcu Kurdoğlu Cemaati evinde birlikte kaldığımız Yüzbaşı Yıldırım'ın çantasına silah koymamı istedi. İki gün sonra buluşma noktamıza gittik, Kerim de gelmişti. Yıldırım'ın kimliğinin fotokopisini çekmemi söyledi. İsteklerini yerine getiremeyeceğimi söyledim. Bunun üzerine Kerim bir çek çıkardı. Bana 'Bu ne?' diyerek çeki salladı. "Çekte 800 milyar yazıyor, senin ve ailenin yardıma muhtaç olduğunu biliyoruz. Söylediklerimizi yaparsan çek senin olabilir." dedi."

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca, 27 Ekim 2009 tarihinde Erzincan'daki Çatalarmut Barajı'nda suyun çekilmesinin ardından çok sayıda el bombası ve mühimmatın ele geçirilmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı. Gizli tanık ifadelerinde; Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, İl Jandarma Komutanı A.T. ve Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Nedim Ersan, J. Üsteğmen Ersin Ergut ve J. Kd. Bçvş. Orhan Esirger'in aralarında bulunduğu kişiler hakkında şok iddialar yer aldı. Star ve Bugün Gazetesi'nin haberine göre cunta tarafından cemaatlere ait yurtlara ve okullara silah yerleştirmekle görevlendirilen gizli tanıklar komployu yer, zaman ve kişi göstererek detaylı biçimde Erzurum özel yetkili cumhuriyet savcısına anlattı.

Gizli tanık Erzincan; yaklaşık bir yıldır muhbirlik yaptığını, Jandarma İstihbarat yetkililerinin kendisinden, kaldığı cemaatlere ait ev, yurt ve eğitim kurumlarına silah, mühimmat, vb. suç unsurları ve kamera yerleştirmesini istediğini vurguladı. Gizli tanık X de, 28 Ekim 2009'da görüştüğü askeri yetkililerin kendisine "mühimmatın polis tarafından konulduğu izleniminin verilmesi için gizli tanık olacaksın' teklifinde bulunulduğunu söyledi.

Başsavcı'dan tehdit: Ucu bize dokunursa sülaleni yok ederiz

800 bin TL'lik çeki kabul etmeyince Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'le görüştürüldüğünü, Cihaner'in kendisini Savcı Hüseyin diye tanıttığını anlatan gizli tanık Erzincan "Gerek Jandarma İstihbaratçı Kerem gerekse Başsavcı Cihaner, 'Şayet sana verdiğimiz görevlerin en ufak bir şekilde ucu bize dokunursa senin bütün sülaleni bitiririz yok ederiz. Gerekirse biz de ölürüz ama senin sülaleni bitirdikten sonra ölürüz.' diye ayrı ayrı tehdit ettiler." dedi. Gizli tanık Erzincan, ayrıca Başsavcı Cihaner'in "Sen niye abilerini dinlemiyorsun, dediklerini yapmıyorsun? Ailen var, enişten var, kardeşlerin memur, yaptığın hata hayatlarına mal olabilir. Bu işe giren, mezara kadar bizimle gelir." dediğini aktardı.

'Mühimmatı polis bıraktı' diyeceksin

Gizli tanık X; Çatalarmut Barajı'nda mühimmatın bulunmasından bir gün sonra Erzincan Jandarma Alay Komutanı A.T. ve Jandarma İstihbarat personelinin kendisinden "El bombaları ve silahları buraya polis attı" diye ifade vermesini istediklerini kaydetti. Gizli tanık X, askerî yetkililerle arasında geçen diyalogları şöyle anlattı: "Aynı gün bir süre sonra yine Jandarma İstihbarat'ta çalışan Orhan Başçavuş bulunduğum yere gelerek bana Erzincan merkeze bağlı Kilimli köyü yol ayrımına gitmemi ve orada beklememi, oraya kendisinin Ersin Üsteğmen ile gelerek bir konu görüşeceklerini söyledi. Kilimli yol ayrımına gittim. Arkadan da Orhan Başçavuş ile Ersin Üsteğmen lacivert renkli sivil plakalı Kartal marka araçla geldiler. Yol ayrımına geldiğimizde Ersin Üsteğmen gelerek benim arabama bindi. Cep telefonumu aldı, bataryasını çıkardı ve arabanın ön göğüs kısmına bıraktı. Bana bir şey duyup duymadığımı sordu. Ben de duymadığımı söyledim. Çatalarmut Barajı'nda mühimmat bulunduğunu söyledi. (...) Benim Erzincan Başsavcısı'na "Gölde bulunan mühimmatlarla ilgili Erzincan polisinin daha önce bana 'Sana mühimmat verelim, bir yere at. Biz de sonra gidip bu mühimmatı bulalım.' dediklerini ifade etmemi" teklif etti, kabul etmedim."

Gizli tanık ifadeleri Ergenekon savcılarında

Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlanan İrtica İle Mücadele Eylem?Planı'nın "Faaliyet" bölümünde şu ifadeler yer alıyordu: "Askerî suç kapsamında yapılacak Işık Evleri baskınlarında, silahlı terör örgütü oluşturmak doğrultusunda; silah, mühimmat, plan vb. materyal bulunması sağlanarak, FG Grubu 'Silahlı Terör Örgütü' Fethullahçı Silahlı Terör Örgütü (FSTÖ) kapsamına aldırılacak ve soruşturmaları askerî yargı kapsamında yürütülecektir." Soruşturmayı yürüten Erzurum özel yetkili cumhuriyet savcısı, gizli tanıkların ifadelerini "Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı iddia edilen "AK Parti ve Fethullah Gülen'i Bitirme Planı'nın pratikteki uygulamasına örnek teşkil edebileceği" notunu düşerek, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara gönderdi.

Bu arada Erzurum özel yetkili cumhuriyet savcısı tarafından yaptırılan incelemede; gizli tanıkların yaptıklarını söyledikleri telefon görüşmeleri ve buluşmalara ilişkin teknik detayların tanık beyanlarıyla örtüştüğü de tespit edildi. 18 Kasım 2009 günü olaylara adı karışan İl Jandarma Komutanı A.T., Jan. Üsteğmen Ersin Ergut ve J. Kd. Başç. Orhan Esirger'in evleri arandı. Ergut ve Esirger gözaltına alınarak Erzurum'a götürüldü. 21 Kasım'da Esirger, ertesi gün ise Ergut tutuklandı. Erzincan Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Nedim Ersan ise 28 Kasım'da tutuklandı. 

(Kaynak: Samanyoluhaber.com)

Etiketler :