Önce Kuran'ı atılar simdi de...

Önce Kuran'ı atılar simdi de...

Yaz Kur'an kurslarını basıp Kur'an-ı Kerimleri yerlere atarak gündeme gelen Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası bu kez de Ada'da greve başladı..

Öğretmen yetersizliği ve okul binalarındaki tadilatları bahane ederek derslere girmeyen sendika üyesi öğretmenler, eğitim ve öğretimi altüst etti. Öğrenci velileri, sendika hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, öğretmenlerin kaos ortamı oluşturmak istediğini ifade ederek, "Okullarımızın tamamı açık. Birkaç okulumuzda hafif tadilat var. Onlar da kısa sürede bitecek. Öğretmen açığımız da yok." dedi.

Mevcut hükümetin eğitime yönelik politikalarına tepki gösteren KTÖS, geçtiğimiz hafta okullarda grev kararı aldı. Sendika, öğretmen yetersizliğini ve okul binalarında bitmeyen tadilatları grev kararında gerekçe olarak gösterdi. Grev kapsamında öğretmenler, hafta başında önceden belirledikleri 6 okulda derslere girmiyor. Bununla yetinmeyen sendika, öğrencileri de eylemlerine alet ediyor. Öğretmenler, önceki gün yanlarına öğrencileri de alarak Milli Eğitim Bakanlığı önünde pankart açtı. KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ise iddia edildiği gibi öğretmen açığının olmadığını belirterek, eylemcilerin toplumsal kargaşa amaçladığını söyledi.

Haspolat İlkokulu Müdürü Ahmet Şafakoğulları da grevi tasvip etmiyor. Eylemlerin ders saati esnasında yapıldığına işaret ederek, "Öğrencilerin bir dakikasının bile harcanmasını doğru bulmuyorum. Sonuçta eylemlerin yapıldığı yer eğitim kurumları. Buralarda eğitimin yapılması gerekiyor." dedi. KTC Demokratik Haklar ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Tıngır, sendika üyesi öğretmenlerin hükümeti zor duruma düşürmek için gösteriler yaptığını, öğrencilerin de buna alet edildiğini anlattı. Çocukların eylemci olarak kullanılmasının eğitim ahlakıyla bağdaşmayacağının altını çizen Tıngır, "Okullarda öğrencileriyle derste olması gereken öğretmenler, ders saatinde öğrencilerle sokakta eylem yapıyor. Yapılanları doğru bulmuyorum." diye konuştu.

PROVOKATÖR GİBİ DAVRANIYORLAR

Tıngır, sendika üyelerinin eğitimciden ziyade birer provokatör gibi davrandıklarını ifade ederek, demokratik bir talep adı altında Kıbrıs'ta toplumsal sorunların başgöstermesine sebep olacak eylemler yapıldığının altını çizdi. Sendika üyelerine tepki gösteren velilerden Cebrail Doğan, öğretmenlerin sokakta eylem yapacaklarına derslere girdikleri zaman iddia ettikleri 'öğretmen eksikliğinin' giderileceğini vurguladı.

Eğitimcilerin yaşantılarının her alanıyla öğrencilere örnek olması gerektiğini belirten Doğan, çocukların sokaklara çıkarılmasına şiddetle karşı çıktı. Çocuklarının KTÖS üyeleri tarafından piyon gibi kullanıldığını ifade eden veli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümetle aralarındaki sorunları çocuklarımızı kullanarak çözmeye çalışan eğitimcileri anlamış değiliz. Çocuklarımızı kendi çıkarlarına alet ediyorlar. Durumun devam etmesi halinde gerekirse bir araya gelir, yargıya gideriz." Bir diğer veli Besim Altıncıoğulları da öğretmenlerin eylemleriyle öğrencileri okuldan soğuttuğunu kaydetti. Kıbrıs'ta meydana gelen en küçük olay karşısında KTÖS'nin hemen sokaklara eylem için çıktığını aktaran Altıncıoğulları, tepkisini şöyle dile getirdi: "Eğer niyetleri öğretmenlik değilse gidip başka bir iş yapsınlar. Onların yerini dolduracak vicdan sahibi öğretmenler elbet olacaktır."


Etiketler :