'Onların beyninden salata olur'

'Onların beyninden salata olur'

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Ordu'da konuştu...

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kıçıldaroğlu'nun bir komplo ile göreve getirildiğini belirterek, "Son kullanma tarihi gelince hiç merak etmeyin getirdikleri gibi oradan götürecekler. Ama şimdi Bay Kemal'in yalancılığını, iftiralarını, çamur siyasetini o vitrinin arkasındakiler tepe tepe kullanıyorlar. Bunlar yine bugün millete tuzak kuracaklarını zannediyorlar. Ama benim milletim bunların oyununa gelmeyecek" dedi.

Partisi tarafından Ordu'da düzenlenen mitinge iki saatlik gecikme ile gelen Başbakan Erdoğan, helikopterle inmeden önce ilginç bir sürprizle karşılaştı. Ordu sahiline demir atan balıkçı tekneleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baş harfleri olan "RTE" pankartı astılar. Başbakan Erdoğan'ı taşıyan helikopter balıkçıları havada daire çizerek selamladıktan sonra Ordu Stadına iniş yaptı.

Başbakan Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda coşkulu kalabalığa seslenmeden önce Süper Lig'e yükselen Orduspor Kaptanı Kürşat, şampiyonluk kupasını kendisine takdim etti. Başbakan Erdoğan Orduspor'un şampiyonluğunu kutladı ve Spor Toto Süper Lig'de başarı temennisinde bulundu.

Konuşmasının başında Türkiye'de ilk kez denize dolgu yapılarak inşa edilecek olan Ordu-Giresun Havaalanına değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ordu-Giresun Havaalanı'nın ihalesi yapıldı. Kazanan firma belli oldu. İnşallah çok yakında temeli atılacak" müjdesini verdi.

"ONLARIN BEYNİNDEN BEYİN SALATASI OLUR"
Kendilerinin hiçbir zaman çamur siyaseti yapmadığını, tek amaçlarının hizmet siyaseti olduğunu vurgulayan Erdoğan, 81 vilayete yaptıkları yatırımlarla Türkiye'nin çehresini değiştirdiklerini vurguladı. 2007 seçimlerinde Ordu'da 380 bi seçmenin oy kullandığını ve bunun 210 bininin AK Parti'ye oy verdiğine dikkat çeken Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'yi oy veren vatandaşa "Beyinsiz" dediğini belirten Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı 3 günce Bursa'da ne dedi biliyor musunuz? Kalabalıkta bir pankartı keyifle okuyor ve çok büyük bir ihtimalle o pankartı partili o vatandaşın eline tutuşturmuş. Pankartta, "Ben AKP'ye oy vermeyeceğim, çünkü beynim var". Be ne demek? Yani beyinsizler AKP'ye oy verir, beyni olanlar vermez. Senin o beyninle ancak iyi bir beyin salatası olur. Sevgili kardeşlerim bu lafı istiyorlar. Ama o beyin salatasını da biz yemeyiz. CHP Genel başkanı işte aynen bunu okuyor, ardından de teşekkür ederim diyor, tasdik ediyor. Ya bu nasıl edepsizliktir. Bu nasıl kendini bilmezliktir, bu nasıl densizliktir. Bu Türkiye genelinde AK Parti'ye oy vermiş 16-17 milyon seçmene çok büyük bir hakarettir. Bu, Türkiye de her iki kişiden birine ağır edepsizliktir, ağır hakarettir. İşte bu yeni CHP'nin eski ama gerçek yüzüdür" dedi.

"KILIÇDAROĞLU GELDİĞİ GİBİ GİDECEK"
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "CHP Genel Başkanı o makama gelmedi, oraya getirildi. Eski genel başkana bir komplo düzenlendi. Eski genel başkan gitti, siyaset mühendisleri vitrin süsü olarak Bay Kemal'i o koltuğa oturttular. Son kullanma tarihi gelince de hiç merak etmeyin getirdikleri gibi oradan götürecekler. Ama şimdi Bay Kemal'in yalancılığını, iftiralarını, çamur siyasetini o vitrinin arkasındakiler tepe tepe kullanıyorlar. Dikkat edin şu anda CHP'de kimse konuşmuyor. Hiç kimsenin ağzını bıçak bile açmıyor. Neden? Çünkü vitrinin önü ile arkası birbirine benzemiyor. Biliyorlar ki bir konuşsalar her şey tuzla buz olacak"
27 Mayıs 1960 darbesinin ardından Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam edildiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Unutulmasın ki, 27 Mayıs CHP tarafından bayram ilan edildi. Bunlar yine bugün millete tuzak kuracaklarını zannediyorlar. Ama benim milletim bunların oyununa gelmeyecek" şeklinde konuştu.

"HOPA'YA EŞKİYALAR GİRMİŞ"
Akşam ezanı sırasında konuşmasına ara veren Başbakan Erdoğan, "Sizi bugün çok beklettim, hakkınızı helal edin. Çünkü Hopa'ya maalesef eşkıyalar girmiş. Taşlı sopalı eşkıyalar girmiş. Arabamızı cam çerçeve indirdiler. Bir polisimiz çok ağır yaralı olarak az önce ameliyattan çıktı. Allah şifalar versin" ifadelerini kullandı.
Konuşmasında sık sık MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben hep söylüyorum. CHP, MHP ve BDP ittifak yapıyor. CHP Hakkari'de BDP'lerin eline Türk bayrağı veremedi. Bahçeli CHP'yi eleştiremiyor. Neden, çünkü ortaklık bozuluyor" diye konuştu.

Ordulu vatandaşlardan 6'da 6 destek isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Fire yok, Söz mü? Seçime 11 gün kaldı kapı kapı dolaşalım. Aman ha durmak yok yola devam. Yeni Anayasa'yı görüyorum ki Ordulularla birlikte yapacağız. Türkiye hazır. Ne diyoruz İstikrar sürsün Ordu büyüsün" şeklinde konuştu.

"FINDIK 7 LİRA"
Muhalefetin fındık üzerinden yalan söyleyerek siyaset yaptığını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizden önce fındık 1.5 dolardı. Şimdi fındık serbest piyasada 5 TL, 2 TL de bizim desteğimiz var. Fındık şimdi 7 TL. Daha ne yapalım. Ordu'ya 19 kilometre çevre yolu yapıyoruz. Bu çevre yolu ile birlikte Ordu ve Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacağız. Ordu çevre yolu ile önemli bir kavşak noktası olacak. Bu projede 5 kilometre tünel, 3 viyadük ve 7 köprü var. Ordu 19 Eylül stadını yeniden inşa edeceğiz. Ordu'yu adeta yeniden ima edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.