ÖSS öncesi beslenmeye dikkat

ÖSS öncesi beslenmeye dikkat

Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fadime Özgök, hafta sonu ÖSS'ye girecek öğrencilerin sınavdan 1 gün önce ve sınav günü beslenme konusunda özenli olmaları gerektiğini bildirdi.

Özgök, yaptığı açıklamada, sınavların; öğrenciler için hayatlarının fırsatı olabildiği gibi, sınava hazırlanırken yapılan bazı hataların sınavın olumlu bir şekilde sonuçlanmasını engelleyebildiğini belirtti. Sağlıklı olmanın en önde gelen kurallarından biri olan "yeterli ve dengeli" beslenmenin sınavda gösterilen başarıyı büyük ölçüde etkilediğine dikkat çeken Özgök, özellikle sınavdan 1 gün önce ve sınav günü öğrencilerin beslenme konusunda her zamankinden daha özenli olması gerektiğini vurguladı.

Yeterli ve dengeli beslenmenin zeka ve hafızayı etkilediğinin yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlandığını vurgulayan Özgök, öğrencilere şu önerilerde bulundu:

"Öğrenciler sınavdan 1 gün önce ve sınav sabahı nereden ve ne yediklerine dikkat etmelidirler. Özellikle dışarıdan ve daha önce yemedikleri yemekleri yememeleri gerekir. Bu şekilde, sınava girmelerini dahi etkileyecek besin zehirlenmelerine karşı büyük ölçüde önlemlerini almış olurlar. Kahvaltı, günün en önemli öğünüdür ve mutlaka evde yapılmalıdır. Kaliteli bir kahvaltı öğününde, süt veya taze sıkılmış bir meyve suyu, peynir, haşlanmış yumurta, ceviz, zeytin gibi vitamin ve protein açısından yüksek değerde besinler tüketilmelidir.

Gerginliğe neden olacak çay, kahve gibi gıdalardan uzak durulmalıdır. Kan şekerinin dengede kalması için şeker ve şekerli besinler tüketilmemelidir."

Etiketler :