Otomotivde müthiş kampanya

Otomotivde müthiş kampanya

Yılbaşından satışlarda etkili ivme yakalayan otomotivciler, Ağustos ayı ile birlikte rotayı 'Şimdi al Ocak'ta ödemeye başla' kampanyalarına çevirdi.

2011 model yılının da başlamasıyla birlikte kampanya çalışmalarına hız veren Fiat, 4 ay ötelemeli taksit avantajıyla Ocak 2011'den itibaren geri ödeme imkanı sunmaya başladı.

TİCARİLERİ DE KAPSIYOR

Koç Fiat Kredi desteğiyle Fiat Finans kanalıyla hayata geçirilen kampanya ile satın alma tercihini Fiat Linea, Punto Evo, Bravo, Fiorino, Scudo ve Doblo gibi Fiat modellerinden yana kullanacak olan tüketicilere, araçları hemen teslim edilirken ödemeye ocak ayında başlanabilecek. 31 Ağustos'a kadar sürecek kampanyadan, satın alınacak araç bedelinin minimum yüzde 30'unu peşin olarak ödeyen müşteriler yararlanabiliyor.

Ayrıca 'Şimdi Al, Ocak'ta Ödemeye Başla' sloganıyla hazırlanan kampanya kapsamında 5 bin 600 liralık peşinatla 13 bin liralık kredi kullananlara ayda 391 liralık taksit ve toplam maksimum 48 ay vadeyle 'ötelemeli geri ödeme' imkanı da sunuluyor.

Fransız otomotiv üreticisi Renault da, ağustos ayında müşterilerine cazip avantajlar sunuyor. Marka, 'Şimdi Al 2011'de Ödemeye Başla' kampanyasıyla, hediye entegre navigasyon, indirimler ve avantajlı ödeme koşulları gibi avantajların tüketicilerin tercihine sunuyor.

31 Ağustos'a kadar Clio HB ve Clio Grand Tour müşterilerine Tomtom Navigasyon opsiyonu hediye edildiği dile getirilen açıklamada, Megane HB modelinin tüm benzinli versiyonlarında 650 lira indirim bulunduğu, bu fırsatların yanı sıra müşterilerin, günde 24 lira ödeyerek yepyeni bir Fluence sahibi oldukları kaydedildi.

Peugeot bayilerine rekabet cezası

Rekabet Kurulu, Peugeot Türkiye Bayi Konseyi'ne üye 56 Peugeot bayisi hakkında, Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal edip etmediklerinin tespiti için 8 Ocak 2009'da başlattığı soruşturmayı tamamladı. Kurul, 44 Peugeot bayisinin rekabeti kısıtlamaya yönelik faaliyetleri nedeniyle ihlalde bulunduğu, 12 bayinin ise ihlalinin olmadığına oybirliğiyle karar verdi. Söz konusu karar için Danıştay yolunun açık olduğu belirtildi.

Yasanın 'Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar' başlıklı 4. maddesi, "Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasak" olduğu hükmünü içeriyor.

Nissan'lar öndeki araca çarpmayacak 

Nissan Motor, arkadan çarpma nedeniyle meydana gelen kazalara iki açıdan da yaklaşan ve yeni bir teknoloji olan 'Öndeki Araca Çarpmayı Önleme Konsepti'ni sundu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, bu teknolojinin, bir yandan sürücünün seyahat esnasında önünde seyreden araca çarpmasını önlemeye yardım ederken, aynı zamanda ani fren yapma riskini de azaltmaya yardımcı olarak arkadan gelen aracın çarpma riskini de azalttığı belirtildi.

Nissan, konsept sayesinde şu ana kadar çarpışma önleme sistemlerinin devreye girebildiği en yüksek hız olan 60 km/s'ye kadar olası çarpışmaları önlemeye yardımcı olduğu belirtilen açıklamada, daha önce çarpışma önleme sistemlerinin daha düşük hızlarda devreye girebildiği, Nissan'ın yeni teknolojisi bu hızın neredeyse 60 km/s'e ulaşmasına yardımcı olduğu ifade edildi. 

BUGÜN

Etiketler :