Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanlığına yeniden Rafi Ay seçildi.

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanlığına yeniden Rafi Ay seçildi.

"Asgari ücret bir sosyal koruma ücretidir. Oysa ülkemizde neredeyse ortalama ücret haline geldi"

ANKARA (AA) - Öz İplik İş Sendikası'nın 14. Olağan Genel Kurulu'nda Rafi Ay genel başkanlığa tekrar seçildi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kızılcahamam'daki bir otelde dün yapılan genel kurulun divan başkanlığını HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Osman Yıldız yaptı.

Genel kurul konuşmasında, iş kolunun ve çalışma hayatının güncel sorunlarına değinen Ay, işçilerin ekmeğini ve alın terini korumak için her zamankinden daha güçlü bir sendikal örgütlülüğe ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yüksek enflasyon nedeniyle çalışanların alım gücünün eridiğine, yüksek gelir vergisi nedeniyle de çalışanların ücretlerinin azaldığına dikkati çeken Ay, şunları kaydetti:

"Ülkemiz uzun yılların ardından, bir kez daha yüksek enflasyonla karşı karşıyadır. Aldığımız her ücret, birkaç ay içinde yüksek enflasyonla elimizden alınmaktadır. Ülkemizde en adaletsiz vergi türü olan, dolaylı vergilerin ağırlığı devam etmektedir. Üstelik, bu tür vergilerin iadesini alamayan tek kesim ücretlilerdir. Gelir vergisindeki adaletsizlik giderilmemiştir. Asgari ücretlinin ikinci vergi dilimine geçmesinin izahı yoktur. Asgari ücretin bu kadar konuşulduğu bir ortamda, emek sorunu var demektir. Asgari ücret bir sosyal koruma ücretidir. Oysa ülkemizde neredeyse ortalama ücret haline geldi. Bunun da açıklaması yoktur."

- Fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Konuşmaların ardından, yapılan seçimlerde Rafi Ay Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanlığına yeniden seçilirken, Yönetim Kurulu Muzaffer Birdoğan, Engin Doğan, İbrahim Yıldız ve Samet Ceylan'dan oluştu.

Genel kurula, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci ve Mehmet Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ'e bağlı sendikaların yöneticileri ve çok sayıda yabancı davetli katıldı.

Genel kurul kapsamında gala gecesi programı da düzenlendi ve Öz İplik İş'e emek verenlere plaket takdim edildi.

4. Instagram Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.