Patronuna neden beddua etti?

Patronuna neden beddua etti?

Aydın Doğan’ın hacca gideceği haberinin gündeme bomba gibi düştüğü günün ertesi, Ahmet Hakan Hürriyet’teki köşesinde “torpil bedduası” etti.

Ahmet Hakan’ın bedduası şöyleydi:

“Yarabbi… Onca insan hacca gitmek için sırada beklerken… Torpille hacca gidenlerin dualarını kabul etme. Ömrünün son deminde Kabe’ye yüz sürmek isteyen yüzlerce kadın ve erkek bin bir umutla sırada beklerken… Hiç sıra beklemeden şak diye Kabe’ye ulaşanların bütün arzularını geri çevir. Onların haccını hacdan sayma. Onlara ‘kul hakkı yemiş şahıs’ muamelesi yap. Sırada bekleyenlerin bütün günahlarını torpille hacca gidenlerin üzerine yükle… Amin.”

Haliyle bu yazının adresinin patronu Aydın Doğan olma ihtimali vardı ve dünden beri de medya kulislerinde bu yazı konuşuluyor. Durum analize muhtaç.

Meseleyi köşesine taşıyansa bugün Star’da Fehmi Koru oldu. Taha Kıvanç tam adıyla yazdığı “Kulis” köşesinde, “Ben inanmadım, ama yine de aktarıyorum” diyen Koru, Ahmet Hakan’ın ciddi ciddi patronuna beddua ettiğini yazdı.

Koru köşesinde yeni bir bilgi de aktardı. Aydın Doğan’la birlikte hacca giden bir medya patronu daha varmış. Kafiledeki diğer isim Bugün gazetesiyle KanalTürk’ün sahibi olan İpek Grubu’nun patronu Akın İpek’miş.

Koru “bir dostum” dediği kişinin aktardıklarını köşesine taşımış, Koru’nun dostu, Aydın Doğan ve arkadaşlarının hacca torpil ile gittiklerini, “Kendilerine hiç sıra beklemeleri gerekmeden vize verilmiş… En son hac kafilesi olarak gidip ilk kafile olarak döneceklermiş…” diye açıklamış.

Koru da Ahmet Hakan’ın patronuna beddua etmesini anlamamış, dostuna, “Anlamadım? Nasıl biri, hacca giden patronu için, ‘Duaları kabul edilmez inşallah… Bütün arzuları geri çevrilir… Haccı sayılmaz… Kul hakkı yemiş mualemesine uğrar… Hacca gidemeyenlerin günahları onun sırtına olur…’ diye beddua eder ki?” diye sormuş, “dostu” da cevap verememiş:

“Sorum cevapsız kaldı.” (Medya Gündem)


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.