PKK saldırı için asker mi kiraladı?

PKK saldırı için asker mi kiraladı?

Fatih Altaylı, dünkü saldırı için yaptığı analizde çarpıcı bir iddiaya yer verdi.

Habertürk yazarıFatih Altaylıdünkü Hakkari saldırı ile ilgili olarak çok tartışılacak bir iddiayı gündeme getirdi.

Yapılan saldırının detaylarına dikkat çeken Altaylı yazısında, 'ABD Ordusu'nun Irak Savaşı sırasında kullandığı Blackwater isimli "Karanlık" güvenlik şirketinin elemanları, şimdi PKK'yı eğitiyor.' iddiasına yer verdi.

PKK BLACKWATER'DAN ASKER Mİ KİRALADI

PKK'nınterörtaktiklerinde ciddi bir değişim söz konusu. Dün gerçekleştirilen saldırı, PKK'nın terör tarihinin en "iyi planlanmış" saldırısıdır. Aynı anda 8 farklı hedefe yönelik saldırı bir ilktir. Bu 8 ayrı hedefin önemli bir bölümü "fake", yani aldatma amaçlı "küçük" saldırılar. Bir bölümü orta ölçekli saldırılar. Biri ise "büyük" saldırı. Planlı bir hareket. Birbirine yakın noktalara, birbirine destek vermesi muhtemel noktalara aynı anda saldırarak karışıklık yaratmayı ve bu yolla asıl saldırı hedefine destek gelmesini engellemeyi ve saldırı sonrası kaçış sırasında zayiat vermemeyi hedefleyen ve şimdiye kadar denenmemiş bir yöntem.

"BALCKWATER'LER PKK'YI EĞİTİYOR"

Dün ben bu konuya dikkat çekince Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndanemekligüvenlik uzmanı Binbaşı Mete Yarar çok önemli bir bilgi verdi. Mete Yarar'ın istihbarata dayalı bilgisine göre, ABD Ordusu'nun Irak Savaşı sırasında kullandığı Blackwater isimli "Karanlık" güvenlik şirketinin elemanları, şimdi PKK'yı eğitiyor.

İHALEYLE SAVAŞ İŞİ ALIYORLAR

Blackwater'ı biliyorsunuzdur herhalde. ABD'nin "özel ordusu". İhaleyle savaş işi alan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden "paralı askerleri" bir araya getirip parayı veren için savaştıran bir şirket. Bir CIA-Pentagon
ortak operasyonu.

YENİ TİP SİLAHLARI ÖĞRETİYORLAR

Mete Yarar'ın iddiasına göre, Irak Savaşı'nın hız kaybetmesiyle birlikte işsiz kalan bu paralı askerlerin bir bölümü PKK tarafından kiralandılar ve PKK'ya eğitim veriyorlar. Karayılan'ın daha önce ifade ettiği gibi, "gerilla tipi terör" konusunda PKK oldukça ehil ve derse ihtiyacı yok. Ancak yeni tip silahların kullanılması ve edinilmesi, savaş taktikleri gibi konularda Blackwater'ın paralı askerlerinin PKK ile işbirliği yapması kuvvetli bir olasılık gibi görünüyor.

PKK'nın son dönemde ki mayın kullanımlarından saldırı taktiklerine kadar farklılık göstermeye başlaması, Mete Yarar'ın "Blackwater tezini"güçlendiriyor.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.