PKK Tunceli'de santrali havaya uçurmayı planlıyordu!

PKK Tunceli'de santrali havaya uçurmayı planlıyordu!

Tunceli'de bir grup silahlı terörist, hidroelektrik santralini havay uçurmayı planlarken şans bu kez onlardan yana olmadı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 19.00 sıralarında Tunceli Merkeze Aktuluk Mahallesi Dinar mevkiinde bulunan Dinar HES'e gelen 5 terörist, çalışanları dışarı çıkardıktan sonra 3 adet 12 kilogramlık tüpü trafo merkezine götürerek yan yana koyduktan sonra patlatmak istedi. Bir başka tüpe, yağa batırılmış bir ip bağlayıp yaktıktan sonra dışarı çıkarak makinelere ve trafo merkezine rastgele ateş eden teröristler, daha sonra olay yerinden uzaklaştı.

HES personeli, teröristler gittikten sonra yanan tüpleri bina dışına taşıdı. Personel, 10 metrelik fitil şeklinde ip bağlı olan tüpe, bomba düzeneği şeklinde göründüğü için müdahale edemedi. Şans eseri tüpün patlamaması olası bir facianın önüne geçti.

Olayın ardından bölgeye iki kobra tipi helikopter gönderildi. Kobra helikopterler, kaçan silahlı grubu yerini tespit etmek üzere bölge üzerinde uçuşu sürdürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tunceli - BİA Haber Merkezi
19 Mart 2010, Cuma




Avukat Barış Yıldırım, Tunceli'deki Munzur Vadisi Milli Parkı içinde yer alan Mercan Hidroelektrik Santrali'nin (HES) yıkılması için dava açtı. Yıldırım, halihazırda elektrik üreten, Zorlu grubunun enerji şirketi Zorlu Doğal Elektrik Üretimi A.Ş.'nin işlettiği santralin kaçak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.