PKK'ya yardım etme sözü verdi!

PKK'ya yardım etme sözü verdi!

Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin, PKK’nın üst düzey iki yöneticisi ile görüşerek Suriye rejimine destek istedi

Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin, PKK’nın üst düzey iki yöneticisi ile görüşerek, Suriye rejimine destek vermeleri halinde Bağdat’ın da PKK’ya her türlü yardımda bulunmaya hazır olacağı yönünde söz verdiği öne sürüldü.
 
Merkezi Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye’de bulunan ve haftada bir yayımlanan Awene gazetesi, Maliki’nin Bağdat’ta PKK ile görüştüğünü manşetten duyurdu.
 
Goran hareketine yakın gazetenin iddiasına göre, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin liderliğini yaptığı KYB (Kürdistan Yurtseverler Birliği) aracılığıyla Maliki, PKK’nın üst düzey iki yöneticisi ile Bağdat’ta görüştü. Haberde, Maliki’nin, terör örgütünün Suriye rejimine destek vermesi halinde, kendilerinin de PKK’ya her türlü destekte bulunacağı sözünü verdiği belirtildi. Görüşmede ayrıca Türkiye, Irak ve Suriye’deki gelişmelerin de ele alındığı bildirildi.
 
Gazete, Irak’ın Suriye’ye desteği nedeniyle Türkiye ile aralarında soğuk rüzgarlar estiğini ve bu nedenle Irak’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirildiği belirtildi.
 
Maliki-PKK görüşmesinde aracılık yaptığı ileri sürülen KYB’nin yöneticileri ise böyle bir görüşmeyi organize etmediklerini iddia etti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.