Prof. Dr. Ayşe Dursun, Gazi Üniversitesi Rektör adaylığını açıkladı

Prof. Dr. Ayşe Dursun, Gazi Üniversitesi Rektör adaylığını açıkladı

Gazi Üniversitesi’nin “Demir Leydi”si olarak anılan ve bu zamana kadar yapmış olduğu akademik başarıları ile adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Ayşe Dursun, 2012 yılı Haziran ayında yapılacak olan rektörlük seçimlerine aday olduğunu açıkladı.

1986 yılında araştırma görevlisi olarak hizmete başladığı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1992 yılından beri öğretim üyesi olan ve 2006-2008 yılları arası Tıp Fakültesi Dekanlığı görevini başarı ile yapan Prof. Dr. Ayşe Dursun “Fark yaratan yenilikçi rekabet” sloganıyla yola çıkıyor.

Gazi Üniversitesi’nin bu zamana kadar elde etmiş olduğu pek çok ulusal ve uluslararası başarının daha da vurgulanması ve geliştirilmesinin gerektiğini ifade eden Ayşe Dursun, “Dekanlığım döneminde başlayan ve halen sürdürülmekte olan tıp eğitimi ve sağlık hizmeti ile ilgili pek çok girişim bir ilk niteliği taşıyor. Bu zamana kadar edindiğim birikim, Gazili olmanın verdiği haklı gurur ve gelecek hedeflerim ile bu köklü kuruma daha fazla katma değerim olacağı inancındayım. Global bakış açısı ile dinamik, rekabetçi, yenilikçi, gerçekçi, sevgi ve saygıyı ön planda tutan anlayışım farklı bakış açıları getirecektir” diye belirtti.

Yaptığı akademik araştırmalar, adaletli, şeffaf ve tutarlı yönetim anlayışı ile Gazi Üniversitesi’nin dünya üniversiteleri arasında yer alması gerektiğini vurgulayan Dursun, fark yaratan yenilikçi rekabet anlayışı ile aynı zamanda da kolay ulaşılabilir bir yönetim hedeflediğini açıkladı.

İlk olarak yeni yıl mesajı ile adaylığını açıklayan Dursun, Gazi Üniversitesi’nin beklentilerini ekibi ile birlikte irdelediklerini, en kısa zamanda yol haritalarını ve hedeflerini de paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.