Provakatörden İlginç Savunma

Provakatörden İlginç Savunma

Akdeniz Üniversitesi'nde iki yıl önce karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada silahla rastgele çevreye ateş eden provakatörden ilginç savunma:

Akdeniz Üniversitesi'ndeki provakatörden ilginç savunma...

Akdeniz Üniversitesi'nde iki yıl önce karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada silahla rastgele çevreye ateş etmesi nedeniyle aldığı 5 yıl 9 ay cezası temzyiz edilen, 26 Mayıs'ta da sevgilisinin evinin önünde havaya ateş eden ve karakolda cumhurbaşkanı ile başbakana küfür ettiği gerekçesiyle tutuklanan Ömer Ulusoy'un "Sarhoştum hatırlamıyorum" diye ifade verdiği öğrenildi. Mahkeme, Ulusoy'un tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Hakkında, meskun mahalde ateş etmek, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve devlet büyüklerine hakaret' suçlarından 7 yıla kadar hapis istenilen Ömer Ulusoy, Antalya 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk kez hâkim önüne çıktı. Olay gecesini hatırlamadığını ileri süren Ulusoy'un "O gece sorunlarım nedeniyle aşırı derecede alkollüydüm. Hiç bir şey hatırlamıyorum" dediği belirtildi. Mahkeme, Ulusoy'un tahliye talebini reddederek, tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

SİLAH, KÜFÜR, HAKARET
Antalya'da 6 Nisan 2008'de Akdeniz Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki kavgaya karışarak, silahla ateş ettiği gerekçesiyle tutuklanan Zülfikar dövmeli Ömer Ulusoy, 437 gün hapis yattıktan sonra tahliye olmuş, aldığı 5 yıl 9 ay ceza temzyiz edilkişti. Ulusoy, 26 Mayıs 2010'da da
sevgilisinin yaşadığı Deniz Mahallesi 145. Sokak'ta havaya ateş ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Alkollü olduğu saptanan Ulusoy, götürüldüğü Bahçeli Polis Merkezi'nde cumhurbaşkanı ve başbakana küfür etmiş, sevkedildiği adliyede tutuklanmıştı.

Etiketler :