PYD Eşbaşkanı Müslim: Bağımsızlığın zamanı değil

PYD Eşbaşkanı Müslim: Bağımsızlığın zamanı değil

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin yapmayı planladığı bağımsızlık referandumu için 'Halk iradesine bakmak gerek, ancak bağımsız bir devlet için henüz zaman gelmedi' dedi.

Diyarbakır'da düzenlenen "Ortadoğu'da Sınırlar, Rejimler, Kürdistan ve Gelecek Tahayyülleri" adlı konferansa Skype bağlantısıyla katılan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin "Birkaç ay içinde yapacağız" dediği bağımsızlık referandumu hakkında "Halkın iradesine bakmak gerekiyor. Ancak bağımsız bir devlet için henüz zaman gelmedi. Bunun için uygun koşullar yok" diye konuştu.

KOBANİ KONUSU...

"Kürt halkından isteğimiz ulusal birlikteliğimizi sağlamaktır" diyen Müslim, Suriye'nin kuzeyindeki 'Kobani kantonunda IŞİD ile PYD güçleri arasındaki çatışmalara değindi. "Kobani düşerse tüm Kürt halkının iradesi düşer" diyen Müslim, "Tarihi bir dönem yaşıyoruz. Kobani’de büyük bir saldırı var. Bu sabah güzel bir haber aldık. Akşama kadar saldırıların geri püskürtüldüğüne dair güzel haberler almaya devam edeceğiz" dedi.

Müslim, "Tilkoçer’de peşmerge ile YPG birlikte IŞİD’e karşı mücadele veriyor. Güney Kürdistan’da uygulamak istediklerini, Rojava’da da uygulamak istediler ama buna izin vermedik. Kürt halkının birlikteliği bu kirli politikalara izin vermeyecektir" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.