Radyocular, Gül'den Ne İstedi?

Radyocular, Gül'den Ne İstedi?

Çankaya Köşkü'nde radyocularla buluşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çözüme yönelik destek sözü verdi.

Radyocuların çığlığı dün Çankaya Köşkü'nün koridorlarında yankılandı. Radyo, Televizyon ve İnternet Yayıncıları Federasyonu Genel Başkanı Adnan Yüce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e temsilcisi olduğu radyocuların sorunlarını bir bir anlattı ve çözüm bulunmasını istedi.

 

Adnan Yüce'yi dinleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Gerçekten de radyocuların sorunları ağladığın kadar varmış" diyerek teselli etti.

 

Peki Cumhuraşkanı'nı etkileyen bu sorunlar neydi?

 

Adnan Yüce'yi dinliyoruz:

 

-En büyük sorunumuz telif. Telif yasasından kaynaklanan istismar ve baskı yaşıyoruz. Önüne gelen bir meslek grubu kurup kapımıza dayanıyor. Anayasa aykırı bir şekilde eğitime katkı payı ödüyoruz. Yüzde 5'lik bu pay, sektörden alınmazken, sadece radyo, televizyon yayıncı kuruluşlarından alınıyor. Bu haksızlığın biran önce giderilmesi gerekiyor. Bir başka sorunumuzda temsil hakkımızın verilmemesi. Mesela bizler katkı payı veriyoruz, vergimizi veriyoruz ama ne RTÜK'te ne de Basın İlan Kurumu'da temsil edilmiyoruz. Sorunlara çözüm olarak hazırlanan RTÜK yasa taslağı anadolu yayıncısının sorununu çözecek bir taslak değil. Beklentilerimizden uzak olan bu taslakla ilgili bizim görüşlerimize bile başvurulmadı.

 

İnternet Yayası'nın olmamasına da dikkat çeken Adnan Yüce, İnternet Medyası'nın artık bir sektör haline geldiğini, burada çalışan gazetecilerin gazetecilik yapamadığına dikkat çekti.

 


RATEF Genel Başkanı Adnan Yüce'yi dikkatle dinleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ağladığın kadar sorunlarınız gerçekten büyükmüş" diyerek çözüme yönelik destek sözü verdi. Gül, İnternet gazeteciliğinin de Türkiye'de önemli bir yere geldiğini hatırlatarak, başı boşluğun bu sektöre zarar verebileceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :