Rektör Mollamahmutoğlu; O türküyü değiştireceğiz

Rektör Mollamahmutoğlu; O türküyü değiştireceğiz

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, konferans vermek için Bayburt’a gelen İtalyan profesör Angelo Santagostino ile Zahit Mahallesi’ndeki Bilali Habeşi Cami Mahalle Odası’nı ziyaret etti.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, konferans vermek için Bayburt’a gelen İtalyan profesör Angelo Santagostino ile Zahit Mahallesi’ndeki Bilali Habeşi Cami Mahalle Odası’nı ziyaret etti.
“Sosyal Dayanışma ve Dönüşüm Projesi” çerçevesinde beraberindeki öğrencilerle mahalle odalarını ziyaret ederek vatandaşlarla üniversiteyi bir araya getirip diyalog zemini oluşturan Rektör  Mollamahmutoğlu’nun bu seferki durağı Zahit Mahallesi Bilali Habeşi Cami Mahalle Odası oldu. Konferans vermek üzere Bayburt’a gelen Eski Dünya Ticaret Merkezi Danışmanı ve İtalya Brescia Dünya Ticaret Merkezi Danışmanı Prof. Dr. Angelo Santagostino, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şemsi Burhanettin Altan ve öğrencilerle birlikte mahalle odasını ziyaret eden Rektör Mollamahmutoğlu’nu Zahit Mahalle Muhtarı Mahmut Orun ve vatandaşlar karşıladı.
Muhtar Orun, “Sosyal Dayanışma ve Dönüşüm Projesi” kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerin bir diyalog süreci başlattığını ve öğrencilerle Bayburtluların iletişimini güçlendirdiğini söyledi. Onur, mahalle odasında yabancı bir profesörü ağırlamanın kendilerini mutlu ettiğini de sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Santagostino’nun Bayburt’a konferans vermek için geldiğini ifade ederek sözlerine başlayan Rektör Mollamahmutoğlu, Bayburt Üniversitesi’nin hızlı bir yapılaşma ve kadro oluşturma süreci yaşadığını ancak bütün bunların yanında dünyaya da açılmaya başladığının altını çizdi. Yeni kampus projesi hakkında vatandaşlara bilgiler veren Rektör Mollamahmutoğlu, üniversitenin genişlemesi ile birlikte tersine göçün yaşanacağını belirterek,  “Bizim bir türkümüz var, ‘Giydim çarıklarımı, Terk ettim gidiyorum Bayburt’un dağlarını’… İşte biz bu türküyü değiştireceğiz ve şöyle yapacağız, ‘Giydim çarıklarımı, Özledim dönüyorum Bayburt’un dağlarını’… El ele verildiğinde, bir kaynaşma yaşandığında bütün bu söylediklerimizin rüya olmadığını göreceksiniz. Çok geç kaldık, artık beklemeye ve vakit kaybetmeye tahammülümüz yok” dedi.
Rektör Mollamahmutoğlu, Bayburtlu Aşık Süphani’nin seslendirdiği türkülere de eşlik etti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.