Rektör Mollamahmutoğlu’ndan Çift Diploma Müjdesi

Rektör Mollamahmutoğlu’ndan Çift Diploma Müjdesi

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, gelecek yıldan itibaren, öğrencilere Anadolu Üniversitesi ile yapılacak anlaşma ile öğrencilere farklı bir üniversiteden ikinci diploma imkânı sunacaklarını söyledi.

Öğrenci ve akademisyenlerle mahalle odalarını ziyaret ederek Bayburtlularla üniversiteyi kaynaştırmayı hedefleyen Rektör Mollamahmutoğlu 19 Mart Cumartesi akşamı Veysel Mahalle Odası’nda vatandaşlarla buluştu.

Rektör Mollamahmutoğlu burada yaptığı konuşmada vatandaşlardan öğrencilere sahip çıkmalarını ve barınma konusunda onlara yardımcı olmalarını istedi. “Hâlihazırda açıkta kalan öğrencimiz yok. Aldığımız önlemlerle bu sene için barınma problemi çok şükür yaşanmadı. Ancak önümüzdeki sene ve ondan sonraki sene burada öğrenci sayısı beş binli rakamlara çıktığında böyle bir sıkıntı yaşanabilir. Biz istiyoruz ki bu işi sadece Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) üstlenmesin. Bayburtlu hemşerilerimiz de yatırım yapsın ve kazansın. Bu sebeple dışarıdaki Bayburtlu işadamlarımıza çağrı yapıyoruz.” diyen Mollamahmutoğlu, Bayburtlulardan maddi bir beklentileri olmadığını, sadece öğrencileri kucaklamalarını beklediklerini söyledi. Öğrencilere ticari gözle de bakılmamasını, bugünün öğrencilerinin yarının bürokratları, doktorları, mühendisleri olacağını hatırlatan Mollamahmutoğlu, “Bu çocuklar ileride sizin elçileriniz olacak. Burada gördükleri ilgiyi, sevgiyi, yardımlaşmayı, kültürü her yerde anlatacaklar. O zaman gelin bu öğrencilere Bayburt’un güzelliklerini yaşatalım, onları Bayburt’un kültür elçileri yapalım. Elbette herkesin farklılıkları olacaktır, zaten biz kimseye birbirinize benzeyin demiyoruz, farklılıklarınızı koruyarak kaynaşın diyoruz.” dedi.

Bir vatandaşın, üniversite olarak öğrencilere ne gibi imkânlar sunulduğunu sorması üzerine de Rektör Mollamahmutoğlu, “İki yıllık bir üniversite olarak 15-20 yıllık üniversitelerin fersah fersah ilerisindeyiz. Siz bunu belki buradan göremeyebilirsiniz ancak öğrencilerimiz kendilerine sunulan imkânların ne seviyede olduğunu biliyorlar. Bizimle birlikte kurulan üniversiteleri teknolojik olarak geride bıraktık, hatta bazı köklü üniversitelerle bile teknolojik iletişim kuramıyoruz sistemleri yetersiz olduğu için. Bayburt Üniversitesi işte böyle bir üniversite. Şehrimizdeki bu değerin farkına varmalı ve ona sahip çıkmalısınız” cevabını vermesi üzerine Bayburt Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Suat Şener, “Hocam siz Bayburt için büyük bir nimetsiniz” dedi.

Rektör Mollamahmutoğlu toplantıda bir de müjde verdi. Gelecek yıldan itibaren arzu eden öğrencilere farklı bir üniversiteden çift diploma imkânı sunacaklarını ifade ederek proje için Anadolu Üniversitesi ile gerekli çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Veysel Mahallesi Muhtarı Orhan Gülsüm, Rektör Mollamahmutoğlu’na ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Öğrencilere ellerinden gelen yardımı yapacaklarını ifade eden Gülsüm, öğrencilerin talebi üzerine, “Siyasî olmadığı sürece mahalle odamızdan istediğiniz şekilde yararlanabilirsiniz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nun Veysel Mahalle Odası’nı ziyaretine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Burhanettin Altan, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :