Rektör Öğrencilerle Yemekte Buluştu

Rektör Öğrencilerle Yemekte Buluştu

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, üniversitenin, barınma probleminin direkt muhatabı olmadığını belirterek gelecek yıl aynı sıkıntıların yaşanma ihtimali doğduğu takdirde kontenjan sınırlamasına gideceklerini söyledi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, üniversitenin, barınma probleminin direkt muhatabı olmadığını belirterek gelecek yıl aynı sıkıntıların yaşanma ihtimali doğduğu takdirde kontenjan sınırlamasına gideceklerini söyledi.

Öğrencilerle sık sık bir araya gelerek sıkıntılarını dinleyen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu Kredi Yurtlar Kurumu yurdunda öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yurt yemekhanesinde öğrencilerle yemek yiyen Mollamahmutoğlu’na ziyareti sırasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şemsi Burhanettin Altan da eşlik etti.

Şikâyetlerini dile getiren öğrenciler dolmuş ücretlerine yapılan zammı keyfi olduğunu söyleyerek Rektör Mollamahmutoğlu’ndan konu ile ilgili kendilerine yardımcı olunmasını istedi. Sınav zamanlarında dolmuş bulamadıklarını ve bu yüzden sınavlara yetişemediklerini ifade eden öğrenciler şoförlerin de kendilerine kaba davrandıklarını öne sürdü.

Yurt yemekhanesinin temiz, yemeklerin ise doyurucu ve bol çeşitli olduğunu dile getiren öğrenciler banyolardaki sıcak su süresinin çok az olduğunu belirterek banyo ihtiyaçlarını gideremediklerinden şikâyetçi oldular. Sık sık su kesintisinin yaşandığını ve çamaşır makinelerinin yetersiz olduğunu söyleyen öğrenciler suyun kireçli olması sebebiyle çamaşırlarının yeteri kadar temizlenmediğini savundular.

Rektör Mollamahmutoğlu daha sonra yurt kantinine inerek burada bulunan öğrencilerle de çay içerek sohbet etti. Gece vakti Rektör’ü karşılarında görmenin şaşkınlığını yaşayan öğrenciler Mollamahmutoğlu’nun bulunduğu masasının etrafında toplanarak istek ve şikâyetlerini anlattılar.

Dış Ticaret 2. Sınıf öğrencisi Atakan Gülgar, eğitim gördüğü Bayburt Meslek Yüksekokulu’nun Türkiye’deki pek çok MYO’dan daha kaliteli bir eğitim verdiğini ifade etti.  Gülgar, yaklaşan bahar şenliklerinde öğrencilerin daha aktif rol almasını istediklerini dile getirdi. Rektör Mollamahmutoğlu da bu yılki bahar şenlikleri ve mezuniyet töreni hazırlıklarının öğrencilerin de aktif katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Bazı öğrencilerin sekiz kişilik odalarda kalmaktan şikâyetçi olmaları üzerine, yaşanan barınma problemini çözmek için büyük gayret sarf ettiklerini anlatan Mollamahmutoğlu şunları söyledi:

“Üniversite, barınma probleminin direkt muhatabı değildir. Biz ve bütün üniversiteler, akademik yıl başlamadan önce ilgili yerlere, kaç kişilik kontenjan açtığımızı, öğrenci sayısının ne seviyeye geleceği gibi bilgileri resmi yazı ile iletiriz. Bundan sonrası bizim işimiz değildir. Ancak biz yine de bu sorunu çözmek için elimizi taşın altına koyuyoruz. Öğrencilerimize ev bulmak için muhtarlarla toplantı yapıyoruz, ev sahipleriyle görüşüyoruz. Gelecek sene, varlıklı kişilerin açacağı özel yurtlarla ve KYK’nın yapacağı 750 kişilik yurtla problem büyük ölçüde çözülecek. Bayburtlular bize geldiklerinde ‘Hocam öğrenci sayısını artırın’ diyor. Üzülerek söylüyorum, eğer barınma konusunda aynı sıkıntıların yaşanacağını görürsek kontenjan sınırlamasına gidebiliriz.”

Daha önce de gerçekleştirilen öğrenci toplantılarının bu yıl bahar dönemi başlangıcında yapılacağını sözlerine ekleyen Mollamahmutoğlu, her fakülte ve bölümde ayrı ayrı olmak üzere, üniversite yönetimi, bölüm başkanları, müdürler ve daire başkanlarının katılacağı bu toplantılarda öğrencilerin de istek ve şikâyetlerini dile getirebileceklerini belirtti.

Saat 19.00’da geldiği KYK yurdunda dört saatten fazla kalan Rektör Mollamahmutoğlu’na ziyareti sırasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şemsi Burhanettin Altan, BİRTAT Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Küfeoğlu ve KYK Yurt Yönetim Memuru Hacı Mehmet Daştan eşlik etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :