Rus Ordusu'nda skandal!

Rus Ordusu'nda skandal!

Rus subaylar hükümetten gizli Çin'e 18 milyon dolarlık silah satmışlar

Rusya Askeri Başsavcısı Sergey Fridinski, orduda görevli bir grup subayın hükümetten gizli olarak Çin'e 18 milyon dolar değerinde silah sattığını söyledi. Başsavcısı Sergey Fridinski'nin bu açıklaması ülke gündemine damgasını vurdu. Fridinski, Rusya Deniz Kuvvetleri'nde görevli yetkililerin Çin'e götürülmek üzere Tacikistan'a 30 sualtı füze ve 200 uçak bombası sattıklarını aktardı. Rusya'da olayla ilişikleri olduğu tespit edilen donanma yetkilileri ve bazı iş adamlarına yönelik soruşturma açıldı.

Fridinski, orduda suç oranının son 5 yılda en üst noktaya ulaştığını açıkladı. Rusya Başsavcılığı Yüksek Kurulu toplantısına katılan Askeri Başsavcı Sergey Fridinski, son yıllarda ülkede subaylar arasında suç oranının arttığına işaret ederek, "Geçtiğimiz yıl orduda işlenen suçların dörte biri komutanlara ait. Bu son 5 yılın en yüksek göstergesi. Diğer taraftan subayların suç oranları da geçen yıla göre yüzde 30 artmış durumda." dedi.

Fridinski, orduda yolsuzlukla ilgili 500'den fazla subayla ilgili soruşturma açtıklarını kaydederek, "Bunların arasında 370 üst rütbeli subay, 117 askeri kışla komutanı, 20 subay. Yolsuzlukla ilgili zarar ise 2 kat artarak 2 milyar rubleye ulaştı." şeklinde konuştu.

(CİHAN)


Etiketler :