Sabancı Üniversitesi'nde yeni atama

Sabancı Üniversitesi'nde yeni atama

Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Lisansüstü Politikalar (ALP) Direktörlüğüne Prof. Dr. Hasan Mandal getirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, ALP'nin Kurucu Direktörü Doç. Dr. Cemil Arıkan'dan görevi devralmasının ardından düzenlenen toplantıda konuşan Prof. Dr. Mandal, Sabancı Üniversitesinin ana stratejisi olan ''toplumla sürekli etkileşim içinde, sorgulamayla beslenen, uluslararası düzeyde, öncü ve örnek bir öğrenimle araştırma üssü olma'' yaklaşımının küresel rekabet ortamının tüm gereksinimlerini içerdiğini belirtti.

Prof. Dr. Mandal, Sabancı Üniversitesinin dünya üniversitesi olmayı hedeflediğini, bu kapsamda bugüne kadar örnek ve öncü olacak çalışmalar yaptığını ifade etti.

Araştırma ve bunun en önemli girdisi olan lisansüstü eğitim süreçleri politikalarının belirlenmesine ve kurumun ilgili birimlerinin bu konuda yönlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılmasının ana stratejiye ulaşmada önemine işaret eden Mandal, şöyle konuştu:

''Bana bu görev teklif edildiğinde böylesine önemli bir direktörlüğün sorumluluğuna getirilecek olmam nedeniyle çok mutlu oldum. Bundan sonraki süreçte üniversitemizin temel stratejisine ulaşmak ve bir dünya üniversitesi olmak için bugüne kadar başta Anadolu Üniversitesi olmak üzere ulusal ve uluslararası kurumlarda kazanmış olduğum bilgi, beceri ve yetkinliğimi Sabancı Üniversitesi için kullanacağım. Tabii ki bu süreçteki başarı, üniversitemizin misyonunda kuvvetle belirtilen 'birlikte yaratmak ve geliştirmek' yaklaşımıyla gerçekleşebilecektir.''

Devir teslim törenine Rektör Prof. Dr. Nihat Berker'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

-PROF. DR. HASAN MANDAL'IN ÖZ GEÇMİŞİ-

Prof. Dr. Hasan Mandal, 1965'te Eskişehir'de doğdu. 1987'de ODTÜ Metalürji Mühendisliği Bölümünden lisans derecesini, 1992'de Newcastle Üniversitesinden doktora unvanını alan Mandal, 1992-1994 yıllarında Newcastle Üniversitesinde araştırma asistanı ve 1997-1998 yıllarında Alexander von Humboldt Doktora Sonrası Araştırma Bursu ile Karlsruhe Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak çalıştı. 1994'te Anadolu Üniversitesi Seramik Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçent olarak göreve başlayan Mandal, 1996'da doçent, 2001'de profesör unvanını aldı. 6 bin üyeli Avrupa Seramik Derneğinde daimi yönetim kurulu ve konsey üyelikleri, Avrupa Seramik Derneği 2009-2011 dönem başkanlığı, Uluslararası Seramik Federasyonu konsey üyeliği görevlerinde bulunan Mandal, merkezi İngiltere'de olan Dünya İnovasyon Vakfına danışmanlık yapıyor.

Prof. Dr. Mandal, Bolonya Uzmanlığı, Ulusal Yeterlilikler Çalışma Grubu Üyeliği, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetici şirketi ATAP AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye'nin üniversite-sanayi iş birliğinde başarı öyküsü olan Seramik Araştırma Merkezi AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürütüyor. Mandal, Belçika merkezli Avrupa Seramik Derneği Başkanlığı ve ABD merkezli Uluslararası Mühendislik Eğitimi Dernekleri Federasyonu 1. Başkan Yardımcılığı görevlerine de devam ediyor.

Etiketler :