Sadece ekmek almaya gidiyordu

Sadece ekmek almaya gidiyordu

Adana'da dün sabah saatlerinde bakkala ekmek almaya giden bir çocuk, göstericilerin attığı molotofkokteyli yüzünden yandı.

Vücudunda ikinci derece yanık tespit edilen çocuk, polislerin müdahalesi ile kurtuldu.

Sivas'ın İmranlı ilçesi kırsalında 14 Haziran'da 3 teröristin öldürülmesine tepki gösteren terör örgütü sempatizanları Şakirpaşa, Dağlıoğlu ve Gülbahçesi mahallelerinde izinsiz gösteri düzenledi. Polis ekipleri de göstericilere panzerlerle müdahale etti. Olayların yaşandığı sıralarda ekmek almak için bakkala giden 6 yaşındaki Bülent Altın, saldırıların ortasında kaldı. Yüzlerini poşularla kapatan bir grubun attığı molotofkokteyli şişesi küçük çocuğun üzerinde alev aldı. Bir anda alevler arasında kalan çocuğa ilk müdahaleyi göstericileri dağıtmaya çalışan güvenlik güçleri yaptı. Çocuğun, ailesi ile Bitlis'in Hizan ilçesinden Adana'ya göç ettiği öğrenildi. Baba Nurettin Altın, saldırıyı gerçekleştiren göstericilerden şikâyetçi oldu.

Öcalan'dan 'eylemsizlik uzasın' çağrısı

Asrın Hukuk Bürosu, 15 Haziran'da müvekkilleri Abdullah Öcalan'la yaptıkları görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Öcalan'ın, demokratik çözümün önünü açmak amacıyla yaklaşık bir yıla yakındır devam ettirilen eylemsizlik pozisyonunun bu süreçte de sürdürülmesinde yarar gördüğü belirtildi.

Taş attıranlar, çocuklarını iyi okullarda okutuyor

"Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında makamında çocukları kabul eden Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, terör örgütünün eylemlerde çocukları kullanmasını kınadı. Toprak, "Çocuklara taş attıranların çocukları dışarıda değil. İyi okullarda okuyorlar ve hepsi de rahat rahat uyuyor. Bu nasıl vicdani bir durum?" açıklaması yaptı.

Teslim olan terörist, konvoy baskınını anlattı

Kastamonu Ilgaz'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna pusu kuran PKK timindeki 'Munzur' kod adlı Cihan Temel, verdiği ifadede eylemin tüm detaylarını deşifre etti. PKK'lı terörist Cihan Temel, Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna saldırının ardından 7 Haziran'da Kastamonu'nun Obruk köyünde teslim olmuştu. PKK'lı Temel, 4 Mayıs günü sabahtan itibaren yol kenarında pusuda beklediklerine dikkat çekerek, yoldan önce askerî bir araç geçtiğini ancak grup sorumlusu Salih Reş'in 'eylem polise yapılacak' diye talimat verdiğini öne sürdü. 5 Mayıs günü siren çalarak gelen resmi ekip aracını görünce ateş açtıklarını anlatan Cihan Temel, "Konvoydan haberimiz yoktu. Eylemden sonra ben ve 'Koçer' kod adlı Yılmaz Suiçer Amasya Tokat kırsalına dönmeyi istedik. Fakat, Salih Reş ve Mazlum kod örgütteki konumlarının yükselmesi için batıya doğru devam edilmesi gerektiğini söyledi." şeklinde konuştu. İhsangazi ilçesi Obruk köyü kırsalında 10 gün gezindiğini anlatan Temel, bu süre içinde ot ve su ile beslendiğini söyledi. Temel ifadesinde, "2 Haziran günü orman kesim işleri yapan bir vatandaşla karşılaştım. Yanına gittim ve kendimi 'avcı' olarak tanıttım. Birlikte bir şeyler yedik. Tekrar ormana geleceğini söyleyince ona giyecek ve cep telefonu bulmasını söyledim." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.