Salih Tuna'dan çarpıcı Hakan Şükür yorumu

Salih Tuna'dan çarpıcı Hakan Şükür yorumu

Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifası hakkında Salih Tuna sürpriz bir soru sordu: Başka kararlar da mı geliyor?

A Haber'de Sevilay Yükselir'in sunduğu %100 Siyaset programında Oral Çalışlar ve Avni Özgürel ve Salih Tuna gündemi değerlendirdi.

Programda, sıcağı sıcağına Hakan Şükür'ün istifası üzerine konuşulurken söz alan Salih Tuna çarpıcı bazı noktalara işaret ederek sordu: Neden şimdi? 

Şükür'ün bir yayın kuruluşunda spor yorumculuğu yapmaya başladığında bu duruma muhalefetin sert tepki gösterdiğini, o zaman kendisine sadece Başbakan'ın sahip çıktığını hatırlatan Tuna şöyle konuştu: 

Ben, istifasından ziyade bu açıklamasının biraz değerlendirilmesini istiyorum. Milletvekili gördüğü lüzum üzerine de istifa edebilir. Başka bir nedenle de olabilir. 

Söz gelimi, bir yayıncı kuruluşta spor programlarına çıkıyor. Maçları değerlendirmiyor sadece. Hakem hataları konusunda da görüşlerini ortaya koyuyor. Türkiye'de de biliyorsunuz futbol taraftarlığı son derece fanatik şekilde seyrediliyor. Bir siyasi kimliği de var. O dönemde "ben partime bir sıkıntı gelmemesi için istifa ediyorum" diyebilirdi.

"BU BAŞKA KARARLARINDA MI HABERCİSİ?"

Bu dershaneler konusunda da yoğun bir tartışma yürütüldü. Sonra neredeyse bir orta yol bulunurcasına bir konuşma var en son hatırladığımız. Bülent Arınç'ın açıklaması. Bu açıklamadan önce istifa etmiş olsaydı, o dönem dershaneler üzerinde yürütülen tartışmanın bir yansıması olarak anlardık bunu. Bu çok daha ölçülmüş biçilmiş, düşünülmüş taşınılmış bir karar mı, yoksa başka kararların da habercisi mi bilmiyorum? 

Çünkü dershaneler konusundaki o yoğun tartışmayı, bir nebze de olsa suhulete kavuşturan bir açıklamaydı Arınç'ın açıklaması. 

Bu şuna benziyor. Birisi size bir şey saplıyor, siz belirli bir zamandan sonra "ah" diyorsunuz. Timingde bir sorun var.

ACABA NEYİN HABERCİSİ? 

Bir milletvekili, muhtelif nedenlerden dolayı istifa edebilirdi. Ama şimdi istifası başka başka şeylerin de mi habercisi? Yoksa, geriye doğru bir düşünüp de "bu bayağı sert bir şeymiş, benim ağırıma gitmiş, düşündüm taşındım, durun durun ben bir istifa edeyim" gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bilmiyoruz, bekleyeceğiz. Acaba neyin habercisi bu. 

DAHA ÖNCEDEN DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR STRATEJİ Mİ?

Oral Çalışlar ise, Hakan Şükür'ün bu istifasının kişisel bir istifa olmadığını tahmin ettiğini, bu istifanın düşünülmüş bir istifa olduğunu belirtti. 

Çalışlar, "Hakan Şükür'ün istifası önceden hazırlanmış bir strateji de olabilir, kişisel bir tepki de olabilir. Ama ben stratejik olabileceğini düşünüyorum" dedi. 







 
 



Kaynak: Salih Tuna'dan çarpıcı Hakan Şükür yorumu - Güncel - Star Gazete http://haber.stargazete.com/guncel/salih-tunadan-carpici-hakan-sukur-yorumu/haber-817222#ixzz2ngVcyakf

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.