Şanlıurfa'da Dinler Buluşmasından İlginç Detay

Şanlıurfa'da Dinler Buluşmasından İlginç Detay

Şanlıurfa'da üç semavi dinin buluşması olarak düzenlenen etkinlikte konser veren Sezen Aksu'nun bir şarkısını söylerken

Üç semavi dinin buluşması olarak düzenlenen "Halil İbrahim Buluşmaları" etkinliğinde dekolte bir kıyafetle konser veren Sezen Aksu'nun bir şarkısını söylerken sahneye dansöz çıkarılmasına Urfalılar fena halde bozuldu. Yaklaşık 4 bin kişi konser öncesi 11 Nisan Stadyumu'nu doldurdu. Ancak Sezen Aksu sahneye geç çıkınca halk yuhalayarak tepkisini gösterdi. Seyircinin gönlünü alan Sezen Aksu Türkçe, Kürtçe ve Hintce şarkılardan oluşan iki saatlik bir konser verdi. Konseri Vali Yusuf Yavaşcan, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy ve eşi, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf ile davetliler izledi.
DANSÖZ YUHALANDI

'Gülümse' adlı parçasıyla konsere başlayan Sezen Aksu, 'Dansöz' şarkısını söylerken, bir dansöz sahneye çıkıp oynamaya başladı. Üç semavi dinin buluşması olarak düzenlenen etkinlikte, dansöz oynatılmasına tepki gösteren bazı seyirciler, konser alanını terketti.

BİJİ SEZEN SLOGANI

Aksu, 'La daye' isimli Kürtçe bir parça okuyunca, izleyicilerden bazıları 'Biji Sezen' (Yaşasın Sezen) şeklinde slogan attı. Yaptığı esprilerle ortalığı kırıp geçiren sanatçı, uzun bir aradan sonra geldiği Şanlıurfa'da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtip "Yüce Rabbim başta ülkemize ve tüm dünyaya Halil İbrahim bereketi versin" diye konuştu.


Etiketler :