Sarıgül, Uzan'ın İzinde

Sarıgül, Uzan'ın İzinde

Sarıgül ve ekbinin etkinliklerekatılımı arttırmak için ilginç bir yöntem geliştirdikleri ortaya çıktı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) Bahçelievler İlçe Teşkilatı'nın 3 Nisan'da gerçekleştirdiği 'Aile İçi İletişim Konferansı'na eğitim danışmanı Yelda Karataş konuşmacı olarak katıldı.

İlçe Başkanı Özel Demirkol'un da söz aldığı konferansa katılımı arttırmak için TDH'lilerin ilginç bir yöntem geliştirdikleri ortaya çıktı. Dağıtılan davetiyelerde konferansa ilişkin bilgilerin yanı sıra, katılımcılara kura ile '2 adet 37 ekran Televizyon, 1 adet çeyrek altın, 3 adet 1 gramlık külçe altını, 5 adet parfüm ve 3 adet güzellik salonunda 10 liralık hediye çeki' verileceği duyuruldu. Davetiyede hediye çekilişinin gün boyu devam edeceği de ifade edildi.

Numaralı davetiyenin alt bölümündeyse katılımcıların adı, soyadı, adresi ve telefon numarası bilgilerinin yazılacağı bir boşluk bırakıldı. Türkiye'de ilk kez bir siyasi hareketin toplantısında kura çekimi ile hediye dağıttığı gözlenirken, yasalara göre en küçük bir çekiliş için bile Milli Piyango İdaresi'nden izin alınması gerekiyor.

Yöntemi doğru bulmuyorum

TDH Bahçelievler Kadın Kolları Başkanı Sinem Bilir, 'İlçe Başkanımız sanıyorum gerekli izinleri aldı. Aslına bakarsanız ben de böyle bir yöntemi doğru bulmuyorum' dedi. İlçe Başkanı Özel Demirkol ise, 'Davetiyede yer alsa da çekiliş yapmadık, sadece hediye dağıttık. Milli Piyango İdaresi'nden de bu yüzden izin almadık' diye konuştu. (Akşam)

Etiketler :