SBS için Dersane mi dediniz!!!

SBS için Dersane mi dediniz!!!

İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, dersanelerin SBS başarısında hiçbir etkisinin bulunmadığını, toplumun bu konuda yanlış kanıya sahip olduğunu söyledi.

TBMM ''Kayıp Çocuklar'' Araştırma Komisyonu üyelerinin, eğitim sistemi ve bu sistemin çocuklar üzerindeki etkilerine yönelik sorularını yanıtlayan Er, toplumda dersane bilinci konusuna değindi. 
Velilerin, çocuklarının sınavlarda başarılı olabilmesi için dersaneyi bir zorunluluk olarak gördüğünü belirten Er, aslında bunun yanlış bir kanı olduğunu ifade etti.

Dersane ile SBS başarısı arasında bir araştırma yaptığını belirten Er, ''Dersanenin, SBS başarısında hiçbir etkisi yok. Çocuklar, okula gitmenin gereğini yerine getirsin, sınavdaki soruların tamamını bile yapabilirler. Hiçbir ek eğitim kurumuna gerek yok'' dedi.

Dersaneye gitmenin sınavdaki başarıda negatif etkisinin bile söz konusu olabileceğini anlatan Er, bu konuda toplumda yılların alışkanlığının mevcut olduğunu, ailelerin yeterince bilgilendirilmediğini vurguladı.
Çocukların sosyal aktivitelere katılmalarının başarıları üzerindeki etkilerine dikkati çeken Er, çocukların bu aktiviteleri gerçekleştirebilecekleri zamanı oluşturmak için ilköğretimde haftalık ders saatini 30 saatten 25 saate indireceklerini söyledi.

YİBO'larla ilgili planlanan düzenlemeleri de aktaran Er, öncelikle bu okullardaki 1 ve 5. sınıf öğrencilerini taşıma kapsamına alacaklarını bildirdi. Er, kız öğrencilerin bulunduğu YİBO'lardaki öğretmenlerin yarısının bayan öğretmenlerden oluşmasına dikkat edeceklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :