SBS'de şampiyon özel okullar

SBS'de şampiyon özel okullar

SBS sonuçlarına göre Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Kurucu son üç yılın sınav veokul başarı puanlarına göre 500 tam puan alarak birinci oldu.

 SBS sonuçlarına göre Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Kurucu son üç yılın sınav veokul başarı puanlarına göre 500 tam puan alarak birinci oldu.

MEB, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi çerçevesinde Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) ile öğrencilerin 6, 7 ve 8. sınıflardaki SBS puanı ve Yıl Sonu Puanlarına dayalı olarak her yıla ait Sınıf Puanlarının birleştirilmesiyle hesaplama yaptı.

Bu hesaplamaya göre, Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Kurucu 500 tam OYP ile sınavın şampiyonu oldu. Mustafa Kurucu, 6 ve 7'nci sınıflarda girdiği Seviye Belirleme Sınavları'nda da tüm soruları doğru yanıtlamıştı.

Başarılı öğrenci, 6'ncı sınıfta girdiği SBS'de 4 öğrenci; 7'nci sınıfta girdiği SBS'de ise 17 öğrenci ile birlikte tüm soruları doğru yanıtlamış, her iki sınavda da 500 tam puan almayı başarmıştı.

İŞTE İLK 10

Sonuçlara göre, altıncılığı 2 öğrenci, sekizinciliği 4 öğrenci paylaştı. Dereceye girenlerin çoğunluğu özel okullardan çıktı.

Sınavda ilk 10 dereceye giren öğrenciler, okulları ve puanları şöyle:

1.   Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu'ndan Mustafa Kurucu (500.000 puan)

2.   Yalova Özel Yalova Bahçeşehir İlköğretim Okulu'ndan Hüma Gülseçgin (499.747 puan)

3.   İstanbul Özel Alev İlköğretim Okulu'ndan Umutcan Gölbaşı (499.653 puan)

4.   Kocaeli Başiskele Özel Erkul Tunagür İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Erdem Çetintaş (499.012 puan)

5.   Giresun Özel Çağrı İlköğretim Okulu'ndan Mehmet Taha Dinç (498.969 puan)

6.   İstanbul Başakşehir Özel Çınar İlköğretim Okulun'dan Fatma Köroğlu (498.889 puan)

6.   Ankara Keçiören Özel Hasan Tanık İlköğretim Okulu'ndan Ömer Furkan Parmak (498.889 puan)

7.   Konya Ereğli TED Özel Ereğli İlköğretim Okulu'ndan Ali Sarıca (498.808 puan)

8.   Ankara Yenimahalle Özel Yüksel Sarıkaya İlköğretim Okulu'ndan Aybüke Yarıktaş (498.761 puan)

8.   Kocaeli Darıcı Özel Darıca Çırağan İLköğretim Okulu'ndan Cemal Erat (498.761 puan)

8.   Erzincan Özel Otlukbeli İlköğretim Okulu'ndan Ali Yumuk (498.761 puan)

8.   Bursa Osmangazi Özel İnal Ertekin Ana ve İlköğretim Okulu'ndan Onur Serin (498.761 puan)

9.   Gaziantep Şehitkamil Özel Sanko İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Bayer Yılmaz (498.724 puan) 

10. İzmir Ödemiş İlköğretim Okulu'ndan Musta Sümer (498.473 puan)

 

DÜZENLİ VE PLANLI ÇALIŞTIM

Babasıyla birlikte Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ı ziyaret eden birinci Mustafa Kurucu, başarısının sırlarını anlattı.

Kurucu, şunları söyledi:

"Düzenli ve planlı çalıştım. İlk dönemde kendimi fazla yormadım ama ikinci dönemde daha çok gayret ettim. Düzenli olarak kitap okudum. Özellikle dünya klasiklerini okudum. Gerektiğinde oyunumu oynadım, gerektiğinde dersimi çalıştım. Bu bana başarıyı getirdi."

Babası Osman Kurucu'nun Titreyengöl mevkisindeki bir otelde kasap olarak çalıştığını, annesi Günay Kurucu'nun ise ev kadını olduğunu belirten Mustafa Kurucu, öncelikle Antalya Amatör Küme'de mücadele eden Manavgat Belediyespor, ardından Antalyaspor, üçüncü sırada da Fenerbahçe'yi tuttuğunu söyledi.

Türkiye ikincisi olan Yalova Özel Yalova Bahçeşehir İlköğretim Okulundan Hüma Gülseçgin, ''Çok değil ama düzenli çalıştım. Bu da beni başarıya götürdü'' dedi. Gülseçgin, "Arkadaşlarıma tavsiyem, kitap okumayı ihmal etmesinler, dersi derste öğrensinler" diye konuştu.

 

TAM PUAN ALMASI GEREKİYORDU

Türkiye 3'üncüsü Umutcan Gölbaşı da ''Doğru kaynaklardan çalıştım, zamanımı iyi değerlendirdim'' dedi.

Umutcan Gölbaşı'nın annesi Hüsne Gölbaşı ise ''Oğlum 6,7 ve 8. sınıflarda birinci oldu. 6 ve 7'de 500 tam aldı. Bu yıl da yine 500 tam puan alması gerekirken not ortalaması ile ilgili bir sıkıntı yaşadık. Ortalaması bakanlığa yanlış girilmiş ya da sistemden kaynaklı bir durum var. Okul müdürümüzü aradık bu konuda bilgilendirdik. Okul müdürü bakanlığı bilgilendirmiş. Bütün sorulara tam ve doğru yanıt verdiği halde 3. oldu. Umutcan'ın sıkıntısı giderilecek diye düşünüyoruz'' diye konuştu.

 

BABAANNE İLGİSİ SBS ŞAMPİYONU YAPTI

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde babaannesinin her gün köyden dershaneye götürdüğü Gürsel Kavlak, 8. sınıflar için yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 500 tam puan alan öğrencilerden biri oldu.

Babaanne Sultan Kavlak, duygularını söyle dile getirdi:

"Torunumla ne kadar övünsem azdır. İyi bir eğitim alması ve iyi bir okul kazanması için elimden gelen her şeyi yaptım."

 

YARINDAN İTİBAREN TERCİHLER YAPILIYOR

Adayların tercih başvurusu yarından itibaren alınacak. Sınavı kazanan adaylar tercih işlemlerini tamamladıktan sonra herhangi bir ilköğretim okulundan tercih başvurusu yapabilecekler. Tercih işlemlerine ilişkin kılavuz, MEB'in http://oges.meb.gov.tr/ adresli internet sitesinde yayımlanacak.

Yerleştirme sisteminde yapılan yeni düzenlemeyle bu yıldan itibaren adaylardan ikinci kez tercih alınacak, ayrıca yedek liste uygulaması yapılacak.

MEB'den yapılan açıklamaya göre, sınavı kazanan adayların 1. yerleştirme tercih başvuruları yarından itibaren 20 Temmuza kadar alınacak. Adaylar en fazla 12 tercih başvurusunda bulunabilecek.

 

KAYIT ŞART

Öğrencilerin 2. yerleştirme döneminde, daha önce kayıt hakkı kazanarak kayıt yaptırdıkları okullarının dışında herhangi bir okula kayıt hakkı kazanmış olmaları halinde, önceki okullarındaki kayıtları silineceğinden mutlaka yeni kayıt hakkı kazandıkları okula kayıtlarını yaptırmaları gerekecek. Aksi takdirde her iki okuldaki haklarını kaybetmiş olacaklar.

 

ÖĞRENCİLERİN TATİLLERİ AKSAMAYACAK

Bakanlık, yaz sezonunda olunması sebebiyle velilerin ve öğrencilerin tatil programlarının aksamaması için yeni bir uygulama başlattı.

Buna göre, adayların okul kayıtları dışında, tercih başvuruları ve benzeri işlemleri herhangi bir ilköğretim okulundan yapılabilecek.İlköğretim 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin girdiği SBS'lerin sonuçları ise 6 Ağustos 2010 tarihinde açıklanacak.

 

DEĞERLENDİRME DIŞI BIRAKILDI

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları değerlendirilirken, Almanca testine ait A kitapçığında yedinci, B kitapçığında ise ikinci soru baskı hatası sebebiyle değerlendirme dışı bırakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :