Sekiz Türk'ü öldürmüşlerdi

Sekiz Türk'ü öldürmüşlerdi

Almanya'da dönerci cinayetleri olarak bilinen ve 8 Türk ile 1 Yunanlının öldürülmesinin arkasında, banka soyduktan sonra bir karavanın içinde cesetleri bulunan iki Neo-Nazi çıktı

Almanya'da 2000 ile 2006 yılları arasında sekizi Türk, biri Yunan 9 küçük esnafın öldürüldüğü ve kamuoyunda "dönerci cinayetleri" olarak bilinen seri cinayetler, çözüldü. Katillerin, geçen hafta Almanya'nın doğusundaki Eisenach'ta bir karavanda ölü bulunan Neo-naziler Uwe M. (38) ve Uwe B. (34) olduğu ortaya çıktı. Federal Başsavcılık, cinayetlerin işlendiği Ceska 83 tipi 7.65 milimetre çapındaki silahın bulunduğunu açıkladı.

YABANCI DÜŞMANLIĞI
Silahın, soyguncuların yaşadığı ve suç ortağı olduğu sanılan kadın arkadaşları Beate Z. tarafından havaya uçurulan Zwickau'daki evde bulunduğu bildirildi. Karlsruhe kentinde bulunan Federal Başsavcılık soruşturmayı ele alırken, olayın "aşırı sağ motiflerle", aşırı sağcılar tarafından işlendiğini bildirdi. Açıklamada, "Cinayetlerin, aşırı sağcı bir örgüt tarafından işlendiğine dönük somut deliller var" denildi.

BAŞKALARI VAR MI
Cinayetleri ölen iki Neonazinin birlikte mi işlediği, yoksa hâlâ sorgulanan Beate Z. ile birlikte daha başka Neo-Naziler'in de işin içinde olup olmadığı araştırılıyor. Beate Z.'nin de 1990'lı yıllardan bu yana aşırı sağcı çevrelerle ilişki içinde olduğu bildiriliyor. Kadın hakkında cinayetle bağlantılı olarak terör örgütüne üye olmak, cinayete teşebbüs ve ağır kundaklama suçlarından ötürü soruşturma yürütülüyor. Seri cinayetler kapsamında son kurban, Kassel'de bir internet kafe işleten Halit Yozgat olmuştu. Cinayetler yıllardır polisin araştırması yapmasına rağmen bir türlü çözülememişti. Polis, cinayetlerin aydınlanmasına yardımlı olacaklara 300 bin euro ödül bile vaadetmişti.

Cesetleri karavanda bulundu
İki aşırı sağcı, Eisenach'ta bir bankayı soyduktan sonra 4 Kasım 2011'de havaya uçan bir karavanın içinde ölü bulunmuştu. Ancak azılı iki katilin intihar mı ettiği yoksa Beate Z. tarafından mı vurulduğu henüz ortaya çıkmadı. Karavandaki patlamadan önce ise azılı suçluların yaşadığı Zwickau'daki dairede patlama meydana geldi. Patlamaya Beate Z.'nin yol açtığı ve ortada delil bırakmamak için binayı havaya uçurduğu öğrenildi. Ardından enkazda yapılan aramalarda, silahlar bulundu. Yapılan incelemede silahlardan birinin polis cinayetinde kullanıldığı, diğer silahların ise polislerin beylik tabancası olduğu belirlendi.

Azılı çete
Katillerin 13 yıldır banka soyduğu, gaspa karıştığı, kundaklama, adam yaralama, bombalı eylemler gibi türlü suçlara karıştığı belirlendi. Almanya tarihinin en büyük cinayetler serisi olarak bilinen "dönerci cinayetlerini" de işledikleri ortaya çıkan azılı katiller Uwe M. (38) ve Uwe B. (34), ayrıca Michele K. isimli kadın polisi de öldürmüştü.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.