Şener'den Erdoğan'a ağır suçlama

Şener'den Erdoğan'a ağır suçlama

Abullatif Şener, demokratik açılımın ülkede kini, nefreti ve ayrışmayı derinleştirdiğini iddia etti. Başbakan Erdoğan'ı da yahudi lobileriyle bağlantılı olmakla suçladı.

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Doç. Dr. Abullatif Şener, demokratik açılımın ülkede kini, nefreti, ayrımcılığı ve ayrışmayı derinleştirdiğini iddia etti. Şener, Başbakan Erdoğan'ı da yahudi lobileriyle bağlantılı olmakla suçladı.Şener, Ermenistan ile imzalanan protokol nedeniyle de Türkiye'nin Azerbaycan ile arasının açıldığını savundu.

TP Genel Başkanı Doç.Dr. Abdullatif Şener, partisini kurduktan sonra ilk defa memleketi Sivas'a geldi. Partisinin Sivas İl Temsilciliği binasını hizmete açmak üzere Ankara'dan kara yoluyla gelen Şener, Özel Harekat Müdürlüğü önünde kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde karşılandı. TP bayraklarıyla süslenen araçlardaki vatandaşları, seçim otobüsünden selamlayarak şehir merkezine hareket eden Şener, İsmet İnönü Caddesi boyunca da vatandaşları selamladı. Yoldaki vatandaşları partisinin il başkanlığı önüne davet eden Şener, Atatürk Caddesi üzerindeki il binasına geldiğinde ise yoğun ilgi gördü. Burada kendisi için kesilmek istenen kurbanı bağışlayan Şener, kısa bir süre parti binasında dinlendikten sonra seçim otobüsü üzerinden kalabalığa seslendi.

TP lideri Şener, konuşmasının büyük bölümünde iktidar partisinin icraatlarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Son genel seçimlerde neden aday olmadığını açıklayan Şener, 16 yıldır milletvekilliği, bakanlık ve başbakan yardımcılığı görevlerinde siyaset yaptığını belirterek, üzerinde oturduğu postun artık koktuğunu ifade etti. Hacı Bektaş Veli'nin 'Ayağa kalkacaksan hizmet için kalkacaksın' sözünü hatırlatan Şener, kendisinin de millete hizmet etmek için parti kurduğunu kaydetti. Şener, "Bu hükümetin, ekonomide, dış politikada ve ülke yönetiminde neler yaptığına bakın ve niçin TP'yi kurarak yollarak döküldüğümüze siz karar verin." dedi.

AK Parti döneminde yapılan özelleştirmeleri de ağır bir üslupla eleştiren Abdullatif Şener, iptal edilen Galata Port ihalesine hatırlatma yaparak, "Galata bölgesinde millet serbestçe dolaşıyorsa bana borçludur. Yabancılara satacaklardı, kararnameyi ben imzalamadım." dedi. ABD ve Çin başta olmak üzere dünyanın hiçbir ülkesinde stratejik kurumların yabancılara satışına izin verilmediğini anlan Şener, mevcut iktidarca otoyollar, limanlar dahil birçok stratejik tesisin yabancılara satılmaya çalışıldığını iddia etti. Kalabalığa, "Bu ülkede yoksulluk var mı?" diye soran Şener, cevabı da kendisi verdi: "Var." Şener, "Yolsuzluğun olduğu yerde yoksulluk vardır." diye konuştu. Başbakan Erdoğan ve partisinin arkasında holdingler olduğunu ileri süren Şener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim arkamızda holdingler ve okyanus ötesi güçler yok. Arkamızda halk var, sizler varsınız. Samsun'da yaptığımız mitingde yer yerinden oynadı. Televizyonlarda gördünüz mü? Görmediniz. Çünkü basına 'sus' emri verdiler." İktidara gelmeleri halinde milletvekili dokunulmazlığını kaldıracaklarını vadeden Şener, halen 500 dosyanın Meclis'te açılmayı beklediğini kaydetti. Bu dosyaların, milletvekilleri, bakanlar ve Başbakan'ın dosyası olduğunu belirtti. Emeklilerin halini hatırını da soran Şener, onlara yapılan maaş zamlarını eleştirdi. Şener, maliye bakanlığı ve başbakan yardımcılığı yaptığı dönemleri hatırlatarak, "20 yıldır, ben maliye bakanı ve başbakan yardımcısı olduğum dönemde verdiğim kadar emeklilere maaş artışı veren olmadı." dedi.

Türkiye'nin en sıcak gündem maddelerinden demokratik açılım ve Ermenistan ile yapılan protokol konularına da değinen TP lideri Abdullatif Şener, şunları söyledi: "Ermenistan, 'soykırımı reddetmeyiz', 'Karabağ'ı Azerbaycan'a geri vermeyiz' ve 'Milli maçta Azerbaycan bayrağı açmayın' dedi. Bu şartlarda Türkiye, amborgoyu kaldırmak için protokol imzaladı ve Azerbaycan ile aramız açıldı. Aylarca Kürt açılımını tartıştık. Daha sonra 'demokratik açılım' dediler. Bu açılımın ülkeyi ne hale getirdiğini görüyorsunuz. Kini, nefreti, ayrımcılığı ve ayrışmayı derinleştiren bir başbakan var. Sayın Başbakan, sen demokrasiyi biliyor ve anlıyor musun? Sen kim, demokratik açılım kim? Senin için demokrasi ya bir tren vagonu ya da tren istasyonudur."

Konuşması, "Başbakan Şener" sloganlarıyla sık sık kesilen Türkiye Partisi Genel Başkanı Şener, Başbakan Erdoğan'ı Yahudi lobilerine teminat vermekle suçladı. Vatandaşlara "Ankara Sivas'a mı daha yakın, ABD'ye mi? diye soran Şener, "Tabii ki Sivas yakın. Başbakan 1 ayda 2 defa ABD'ye gitti. İş başına geldikten sonra 15 defa gitti. Bir de partiyi kurmadan önce gitmişti. Gidiyor, Yahudi lobilerine özelleştirmeler konusunda teminatlar veriyor." şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonlarında Şener, AK Partilileri partisine katılmaya davet etti. Şener, "Siz o çatıyı, benim o partiyi temsil ettiğim dönemde gördünüz." dedi.
MORALHABER

Etiketler :