Sıfır Bedene Özenmeyin

Sıfır Bedene Özenmeyin

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rafael Levi, "Hanımları sıfır bedene özendirmemek gerekiyor" dedi.

Gebe kalmada ve kısırlıkta kilo kontrolünün önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Rafael Levi, sıfır beden olarak tabir edilen zayıflamanın zararlarını anlattı.

Ege Üniversitesi Aile Planlaması ve Kısırlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Rafael Levi, "Aşırı kilo ve zayıflık etken bir faktör. Genç kızlarımız sıfır beden olmaya özeniyorlar. Fakat bu yumurtlama açısından zararlı. Adet düzeni bozulabilir. Yumurtlama fonksiyonları zarar görebilir. Hanımları sıfır bedene özendirmemek gerekiyor" diye konuştu.

Devlet desteğinin tüp bebek uygulamalarında azaltılacağının altını çizen Doç. Dr. Levi, "23 yaşından genç olanlara bu desteği vermeyelim deniyor, üst yaş sınırının 40'dan 39'a indirilmesi düşünülüyor. Eskiden alt yaş sınırı yokken şimdi 23 yaş sınırı getirilmek isteniyor" açıklamasında bulundu.

Levi, şunları söyledi: "Devlet 3 denemeye kadar tüp bebek uygulamalarını karşılarken yeni düzenlemeyle bunu 2'ye indiriyorlar. İlacın yüzde 80'ini devlet karşılayıp, yüzde 20'sini katkı payı olarak vatandaş ödüyordu. Bunun da değişeceğini düşünüyoruz. Bu uygulamalar güçlük yaratacak. Tüp bebekte 4.denemeyi de göze almak gerekiyor."