SİZ YAPIN BİZ AÇALIM

SİZ YAPIN BİZ AÇALIM

Rektör Mollamahmutoğlu İlahiyat Fakültesi konusunda Net konuştu:

Bayburt’ta faaliyet gösteren bazı sivil toplum temsilcileri Bayburt Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nu ziyaret ederek üniversite bünyesinde bir İlahiyat Fakültesi açılması talebinde bulundular. Rektör Mollamahmutoğlu: “Sıradan bir İlahiyat Fakültesi değil ama gerek bölge gerekse dünya din ilimleri alanına önemli katkılar sunacak bir İlahiyat Fakültesi açmak 25 yıllık kalkınma planımızda var. Buna öncelik vermemiz Bayburtlulara bağlı. Anahtar teslimi binasını yapın biz fakülteye öncelik vererek açalım” dedi.

29 Nisan Cuma günü Bayburt üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmtoğlu’nu ziyaret eden sivil toplum kuruluşları adına taleplerini ileten İmam-Hatip Lisesi ve Camiler Derneği Başkanı Asaf Durulmuş: “Sayın rektörüm. Öncelikle bize bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Arkadaşlarım adına Bayburtluların bir talebini size iletmek istiyorum. Bayburtlular olarak ilimizde bir İlahiyat Fakültesi açılmasını hasretle bekliyoruz. Bizler bu konuda bize düşen neyse yapmaya hazırız. Sizden İlahiyat Fakültesi açılacağı sözünü almaya geldik. Bayburtlular bu sözü bekliyor. Biz sizin yanınızdayız ve bu İlahiyat Fakültesinin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu bu alanda Bayburt’taki potansiyeli bildikleri için Eğitim Fakültesi bünyesinde Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümünü açtıklarını ve bu bölümün kadrosunun İlahiyat Fakültesinin altyapısını oluşturabilecek durumda olduğunu söyledi. Mollamahmutoğlu: “DPT ve YÖK’ten İlahiyat Fakültesi açmak için ihtiyaç durumunu sorduk. Ancak bu konudaki çalışmaların tamamlanmadığı cevabını aldık. Bunun üzerine üniversite olarak bölgenin durumunu araştırdık. Bayburt’un geçmişte dini eğitime önem veren bir bölge olduğunu gördük. Sıradan bir İlahiyat Fakültesi değil ama gerek bölge gerek dünya din ilimleri alanına önemli katkılar sunacak bir İlahiyat Fakültesi açmak 25 yıllık kalkınma planımızda vardı. Sizlerin de bu yöndeki talebi ve katkı sözü bizim için önemli bir motivasyon oldu. Demek ki bu fakülte burada açılırsa bölge tarafından sahiplenilecek. Bu kalkınma ve büyüme açısından önemli. Ben geçenlerde kayseri ve Nevşehir’e gittim. Çoğu fakülte binalarının şahısların ismini taşıdığını gördüm. Binalar şahıslar tarafından yapılıp üniversiteye bağışlanmış. Bizim İlahiyat Fakültesine öncelik vermemiz Bayburtlulara bağlı. Anahtar teslimi binasını yapın bize teslim edin fakülteye öncelik vererek açalım. 15 gün sonra yeni kampus alanı ile ilgili mimari proje ihalesine çıkacağız. Bu proje içerisinde öncelikli inşa edeceğimiz bina yerel talebi de dikkate alarak İlahiyat Fakültesi binası olabilir. Ancak dediğim gibi bu binanın anahtar teslimi yapılıp bize teslimine bağlıdır. Sizler bu sözü verirseniz biz de konuyu hızlı bir şekilde bakanlar kuruluna taşırız.” dedi.

Rektörün olumlu yaklaşımından memnunluk duyan sivil toplum temsilcileri İlahiyat Fakültesi binası inşaatının Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği aracılığıyla desteklenebileceği, bunun için yeni bir oluşuma gerek bulunmadığı yönünde görüş belirtti.

Toplantı sonucunda binasının anahtar teslimi sivil toplum desteğiyle yapılmak koşuluyla İlahiyat Fakültesi açılması konusunun bakanlar kuruluna sunulması noktasında görüş birliğine varıldı.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Rektör Yardımcısı Şemsi Burhanettin Altan, Üniversite Genel Sekreteri Celal Akıl, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aker, İmam-Hatip Lisesi ve Camiler Derneği Başkanı Asaf Durulmuş, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Memursen il başkanı Fikret Özbek, Bayburt Din Görevlileri Derneği Başkanı Engin Yazıcıoğlu, Bağlarbaşı, Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, Camii İmam-Hatibi Necati Temel, Emekli öğretmen Ahmet Demiröz katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.