Solda Yeni Bir parti

Solda Yeni Bir parti

Ankara bugün oldukça ilginç iddiayı konuştu. İddianın sahibi bir gazeteci ve bakın o partide kimler yer alacak!

Disk Başkanı Süleyman Çelebi önderliğinde yeni bir parti kurulacak! İşte bu iddiaya göre, partide Kemal Derviş ve Zülfü Livaneli gibi isimler de yer alacak.

Bugün TV'de yayımlanan "Gazete" adlı programda, kanalın Ekonomi Müdürü Celal Toprak  , DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin önderliğinde Merkez Sol'da yeni bir siyasi parti kurma çalışması olduğunu dile getirdi. Bu oluşumun içinde Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli, Ufuk Uras ve Kemal Derviş gibi isimlerin yer aldığını belirten Toprak, şunları kaydetti:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da örgütlenme faaliyetleri tamamlandı. Çalışmalar 2 ay içinde sonuçlandırılacak. Ayrıca bu çalışma doğudaki Kürt vatandaş tarafından heyecanla karşılandı. Bugünkü Atalay ve Çelebi görüşmesini de iki partinin görüşmesi olarak algılıyorum. Yani merkez sağdaki parti ile merkez solda oluşturulan partinin bir buluşması oldu.

SOL PARTİ EKSİKLİĞİ VAR

'Barış'ın, solun en önemli argümanlarından biri olduğunu vurgulayan Yazı işleri Müdürü Sibel Akmen Korkmaz ise, Türkiye'de sol kitleye hitap eden bir sol parti yok. CHP, dünya solunun bile sol yelpazeye yerleştirmekte zorlandığı klasik devlet partilerinden biri. Türkiye, Kürt sorununun çözümü noktasında meseleye sahip çıkacak, sorunun çözümüne katkı sağlayacak sol bir partinin eksikliğini yaşıyor" diye konuştu.

SOL DARBE YEDİ

Korkmaz şöyle devam etti: "Mesele şu, 12 Eylül'den sonra Türkiye'de sol damara yüklü bir darbe vuruldu. Oy oranı düşük olsa da 12 Eylül sonrasındaki süreçte en ciddi ve sol kitleye en çok hitap eden parti ÖDP idi. Ancak son genel seçim öncesinde Genel Başkan Ufuk Uras'ın DTP ile ortak listeden milletvekili adayı olması ve seçilmesi parti içerisindeki muhalif ekiple tartışmayı körükledi. Bu tartışma son kongrede Uras ve ekibinin seçimi kaybetmesi ve partiden istifaları ile son buldu. Şimdi Ahmet İnsel, Fuat Keyman gibi isimlerin de dahil olduğu ekibin bir parti hazırlığı var."

Etiketler :