Somali'de Emniyet Personeline “Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi”

Somali'de Emniyet Personeline “Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi”

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) iş birliğinde Türkiye’ye gelen Somali Emniyet Teşkilatı personeline yönelik “Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi” verildi.

TİKA ve EGM iş birliğinde yürütülen “Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi” kapsamında ülkemize gelen Somali Emniyet Teşkilatından 10 personele “Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi” verildi. 12-16 Eylül 2022 tarihleri arasında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca verilen eğitimler sonunda Türkiye ile güvenlik iş birliği içerisinde olan ülkelerin emniyet teşkilatları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve polis eğitim kurumları arasında eşgüdüm ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi amaçlandı.

Somali Emniyet Teşkilatı personelleri, TİKA’nın Ankara’da bulunan binasını ziyaret ederek Somali’de gerçekleştirilen proje ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Ziyarette söz alan Mohamed Hussein Hamud, TİKA’ya ve değerli Türk kardeşlerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Bu eğitimin Somali için çok önemli olduğunu söyleyen Hamud, eğitimle öğrenilen bilgilerin ülkelerinde yeni kurulan emniyet birimlerinde çok fayda sağlayacağını dile belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.