Sorulan sorular ve çözümleri için tıklayın

Sorulan sorular ve çözümleri için tıklayın

Üniversite hayali kuran lise son sınıf öğrencileri bugün Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ter döktü.

Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan YGS'ye 1 milyon 692 bin 345 aday katıldı. Saat 10.00'da başlayan sınav, tek oturumda 2 saat 40 dakika sürdü.

İşte üniversite sınavında ter döken adayların kimisinin zorlandığı kimisinin ise kolaylıkla çözdüğü o sorular ve yanıtları...

TIKLA... SORULARIN ÇÖZÜMLERİ ÖĞREN

1 AY İÇİNDE AÇIKLANACAK

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, bugün yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sonuçlarının bir ay içinde açıklanacağını bildirdi.

Demir, YGS'nin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını, bütün sınav merkezlerinden gelen mesajlara göre herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını söyledi.

Sınavın ÖSYM tarafından belirlenen bazı salonlarda kamerayla kayıt altına alındığını, başarılı bir şekilde kayıt yapıldığını belirten Demir, ''Bu uygulamanın çok etkin olduğunu düşünüyoruz. Güvenlik açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmadı'' dedi.

Sınav evrakının illerden ÖSYM merkezine gelmesinin ardından değerlendirme işlemlerine başlanacağını söyleyen Demir, YGS sonuçlarının bir ay içinde açıklanacağını belirtti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :