Sosyal hizmetler, barıştırıyor

Sosyal hizmetler, barıştırıyor

Sosyal hizmetler, küskün eşleri barıştırıyor.

Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iki yıldır, diğer illere de örnek olacak bir hizmet sürdürüyor. Basit sebeplerden dolayı küsen çiftleri bir araya getiren İl Müdürlüğü, bu yolla 6 aileyi barıştırmış. Yetkililer, amaçlarının ailelerin parçalanmasını engellemek olduğunu belirtiyor.

Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ilginç bir uygulamaya imza atarak kavga edip küsen eşleri barıştırıyor. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bu yıl 2, geçen yıl 4 aile olmak üzere toplam 6 aileyi barıştırdı. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali İnan, "Buradaki amacımız ailelerin parçalanmasını engellemek. Parçalanan ailelerin en çok çocukları zarar görüyor." dedi. İnan, 'şiddet, darp ve ciddi kavgaları olmayan, sudan sebeplerle restleşerek evden ayrılan eşler' için şunları söylüyor: "Kavga eden eşler ya valiliğe ya da emniyete başvuruyor. Bu konular kurumlar tarafından bize bildiriliyor. Hemen incelemeye alıyoruz. Kocaları tarafından darp, şiddet gören kadın ve çocukları hemen devletin güvencesi altına alıyoruz. Ancak şiddet içermeyen, çok basit olaylardan dolayı birbirleriyle restleşen aileleri barıştırmaya çalışıyoruz. Çünkü kavga sebepleri çok basit. Gerektiğinde uzmanlarımızla psikolojik destek de veriyoruz."

Önceki gün eşiyle kavga ederek evi terk eden ve valilikten yardım isteyen orta yaşlı bir kadının kendilerine bildirildiğini ifade eden İnan, "Kadına kocasıyla olan kavgasını sordum. Çocukların bazı davranışları yüzünden eşiyle tartıştıklarını söyledi. 'Sana vurdu mu, kötü bir söz söyledi mi, seni evden kovdu mu?' diye sordum. Kadın, kocasının kendisine kötü bir söz ya da fiili bir saldırıda bulunmadığını söyledi. Hemen eşinin telefonunu temin ederek kuruma çağırdık. Bu tür sorunların her evde olabileceğini söyledik. Evli çiftçi barıştırdık." diye konuştu. Bazen sudan sebeplerle kavga eden; ancak barışmakta inatlaşan eşler olduğunu vurgulayan İnan, bu durumda mahalle muhtarı ve belediye başkanlarından yardım istediklerini belirtti. Ali İnan, barıştırdıkları aileleri zaman zaman ziyaret de ediyor. Bu tür ziyaretlerin barışan çiftlerin hoşuna gittiğini söyleyen İnan, "Konu açıldığında ne kadar gereksiz yere kavga edip evden ayrılmayı düşündüklerini itiraf ediyorlar. Bize de araya girip kendilerini barıştırmamızdan dolayı teşekkür ediyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor." diyor.

Zaman - Duran Savaş