Sözleşmeli öğretmene harcırah müjdesi

Sözleşmeli öğretmene harcırah müjdesi

Sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken eş durumundan yer değiştirme döneminde yolluk harcırahı talebi reddedilen öğretmen için açılan dava sonucunda ''sürekli görev yolluğu verilmelidir” kararı çıktı.

Konya’nın Yunak İlçesi Piribeyli İlköğretim Okulu’nda sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken eş durumundan yer değiştirme döneminde yolluk harcırahı talebi reddedilen bir öğretmen için Eğitim-Bir-Sen Sendikası’nın açtığı dava sonucunda “sözleşmeli öğretmene sürekli görev yolluğu verilmelidir” kararı çıktı.

Eğitim-Bir-Sen Sendikası’nın yaptığı yazılı açıklamada eş durumundan tayini Doğubeyazıt’a çıkan İbrahim Halil Yıldırım’ın talep ettiği yol harcırahının reddi üzerine açılan davanın kazanıldığı bildirildi.

Eğitim-Bir-Sen'in daha önce Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin mevzuatta yer alan “Sözleşmeli personele geçici görev yolluğu dışında harcırah ödenemez” hükmünün iptali için Danıştay’a açtığı davanın devam ettiği bildirildi.

Eğitim-Bir-Sen açılan davaların, “Hizmet Sözleşmesi”ne karşı açılan davalar olduğunu belirterek, “Bakanlar Kurulu Kararı’na karşı sendikamızın açmış olduğu davanın olumlu sonuçlanması durumunda, bundan sadece Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeli öğretmenler değil, kamu kurum ve kuruluşlarında ve üniversitelerde çalışan sözleşmeli personel de faydalanacaktır” dedi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :