Sözleşmeli Personele Hak Arama Yolu!

Sözleşmeli Personele Hak Arama Yolu!

Artık 4/C’li Kamu Görevlileri de Memur Sendikalarına Üye Olabilecek.

Büro-Memur-Sen’den 4/C Statüsünde Çalışan Kamu Görevlilerine Müjde. Artık 4/C’li Kamu Görevlileri de Memur Sendikalarına Üye Olabilecek.

Sendika tarafından Ankara 3. İş Mahkemesinde 2009 Yılının Nisan ayında 4/C kapsamında çalışan kamu personelinin memur sendikalarına üye olabilmeleri için açılan dava neticelendi. Mahkeme açmış olduğumuz davanın kabulüne karar verdi. Anılan davada 4/C statüsünde çalışan Kamu personelinin uluslar arası ve ulusal mevzuat gereği memur sendikalarına üye olabileceklerinin tespiti talep edilmişti.

Bilindiği üzere bu pozisyonda çalışan personel için bireysel olarak dava açılmış ancak sendikalara üye olabileceklerine ait ellerinde mahkeme kararı olmasına rağmen Devlet Personel Başkanlığının görüşüne göre sendikalara üye olamıyorlardı. Mahkemenin bu kararı ile tüm 4/C li personelin memur sendikalarına üye olabilmelerinin yolu açılmış oldu. Mahkeme Kararı karşısında Çalışma Bakanlığınca yeniden bir düzenleme yapılması bekleniyor.
Sendikamız mahkemenin bu kararını müteakiben 4/C li personelin yoğunlukla çalıştığı TÜİK personeli ile birlikte bir toplantı düzenleyerek kendilerine gelişmeleri aktardı. Daha sonra yapılan törenle 4/C statüsünde çalışan kamu görevlisi Mustafa Uysal’ın Büro Memur-Sen’e ilk olarak üye kaydı gerçekleştirildi.
SENDİKA NE DİYOR?
Mahkeme Kararının Önemi: 4/C statüsünde çalışanlar işçi değillerdi. O nedenle işçi sendikalarına üye olamıyor, toplu sözleşme ve diğer haklardan faydalanamıyorlardı. Anılan mahkemenin 4/C li personelin memur sendikalarına üye olabilecekleri kararı onların aynı zamanda bir kamu personeli olduğu anlamına geldiğinden 4/C li personelin memurların bazı ekonomik, sosyal ve özlük haklarından da faydalanmasını gündeme getiriyor. Sizlerle birlikte haklarınızın savunucusu ve takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :