Şükrü Kızılot’a Veda

Şükrü Kızılot’a Veda

Gazi Üniversitesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Kızılot, sevgi sağanağı altında emekliye ayrıldı.

Prof. Dr. Şükrü Kızılot’un emekli olması dolayısıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 100. Yıl Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törene akademisyenler, öğrenciler, basın mensupları ve Şükrü Kızılot’un yakın çevresinden oluşan yoğun bir katılım gerçekleşti. Kıvancın ve hüznün bir arada yaşandığı tören duygu yüklü anlara sahne oldu.

Maliye bölümünde görevli akademisyenlerin hazırladığı slayt gösterisiyle başlayan törende, çeşitli yönleriyle Şükrü Kızılot anlatıldı. Kürsüye çıkan Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu Şükrü Kızılot’un insani yönünden, Prof. Dr. Mithat Üner Şükrü Kızılot’un akademik kariyerinden, Prof. Dr. Süleyman Büyükberber Şükrü Kızılot’un üniversiteye olan etkilerinden bahsetti. Gazi Üniversitesi'nin bir marka değerini kaybettiğini dile getiren konuşmacılar Şükrü Kızılot'a birer plaket takdim etti.

Sahneye gelen Şükrü Kızılot araştırma görevlisi olarak olarak başlayıp maliye bölüm başkanı olarak noktalanan süreçten iki kesit aktardı. Yazdığı kitaplar kendi boyunu geçen ve öğrenciler tarafından büyük hürmet gören Şükrü Kızılot'ın emekli olmasının, maliye bölümü öğrencileri arasında derin üzüntüye neden olduğu gözlendi. Hatıra fotoğrafı çekimiyle sona eren törenden geriye kubbede hoş bir sada kaldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.