Altın 2,296.16
%0.90
BIST 8,983.26
%2,00
Dolar 32.32
%0.23
Euro 35.07
%0.12
İstanbul
23°
Sultanbeyli’ye  de metro

Sultanbeyli’ye de metro

Sultanbeyli’de düzenlenen törenle, İETT filosuna Mercedes marka 100 yeni otobüs daha katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar-Ümraniye Çekmeköy metro hattının Sultanbeyli’ye kadar uzatılacağını söyledi.

 

Dün Sultanbeyli’de düzenlenen törenle, İETT filosuna Mercedes marka 100 yeni otobüs daha katıldı. Anadolu yakasında Sultanbeyli, Samandıra, Sultangazi, Pendik ve Ümraniye’de hizmet verecek körüklü otobüsler için düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yıl sonuna kadar bin 450 yeni otobüsün hizmete gireceğini söyledi.

Sultanbeyli’ye metro müjdesi de veren Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Temelini attığımız 23 kilometrelik Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattını yeni bir dünya rekoruna imza atarak 38 ayda tamamlayacağız. Bu hat, Çekmeköy-Taşdelen-Yenidoğan ve Sultanbeyli ile birleşecek. Daha sonra Sabiha Gökçen Havalimanı ile Pendik'e ulaşacak. Sultanbeyli ile ilgili bir projemiz daha var. Kadıköy-Ümraniye-SancaktepeSultanbeyli metrosu. Bu hayal edilemezdi. Bundan böyle metroya binen bir kişi, İstanbul'un herhangi bir yerine rahatlıkla gidebilecek.”

MİNİBÜSLERE KLİMA
Minibüsleri de klimalı ve konforlu hale getirmek için çalışma yürüttükleri ifade eden Topbaş, “Minibüsçülerle mutabakata vardık. Çalışma yapılıyor. Ayrıca, taksilerin de klimalı, konforlu hale getirilmesi için de çalışma yapıyoruz” dedi. Topbaş, törende yeni otobüslerden birini kullandı. Topbaş, törende yeni otobüslerden birini kullandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.