Süper Lig'in adı değişiyor!

Süper Lig'in adı değişiyor!

Süper Lig'in ismi hakkı konusunda, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Digitürk arasında sürdürülen görüşmelerin büyük ölçüde tamamlandığı ve anlaşma zemininin oluştuğu öğrenildi.

Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün sabah Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini belirterek, şunları söyledi:

''İsim hakkı konusunda sayın başbakanımızdan olur aldık. Kendisi de bu gelişmenin ileride iddaa oyunun özelleştirmesi sürecinde marka değerini arttıracağını söyledi. Özelleştirmenin de böylece daha kolay olacağını ifade ettiler. Kısa bir süre içinde isim hakkı konusunda gelişmeler olacak. Hukukçularımız protokol taslağı üzerinde çalışıyor, aksi bir durum olmadığı takdirde, yıllık 25 milyon dolar karşılığında 5 yıl süreyle Süper Lig'in isim hakkı Spor Toto'da olacak.''

-TURKCELL'DEN BELGE BEKLENİYOR-

Süper Lig ismi hakkını daha önce elinde bulunduran Turkcell ile yayıncı kuruluş arasındaki sorun da büyük ölçüde aşıldı.

Turkcell'in yarın muvafakat belgesini Digitürk ve TürkiyeFutbol Federasyonu'na (TFF) vereceği öğrenildi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in teşkilat yetkilileri görüştüğü, 1 yıl daha yayın hakkının kendilerinde olmasına karşın, Spor Toto için bu haklarından feragat edebileceklerini söylediği bildirildi.

Hukukçuların çalışmaları sonrasında, aksi bir gelişme olmadığı takdirde, isim hakkı sözleşmesi, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın belirleyeceği yer ve saatte, pazartesi veya salı günü imzalanacak.


 

Etiketler :