Taş atan çocuklar yine devrede

Taş atan çocuklar yine devrede

Kepenklerin sabahın erken saatlerinden bu yana açılmadığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde olaylar çıktı. İlçede çıkan olaylarda çocuklar yine ön safları oluşturdu.

Kepenklerin açılmadığı Cizre kent merkezinde olaylar çıktı. Siirt'te çatışmada öldürülen PKK'lıları bahane edilerek ilçede kepenkler açılmazken İdil karayolunda ise olay çıktı. Çoğunluğu küçük yaştaki çocuklardan oluşan küçük bir grup Cizre İdil- karayolu üzerinde lastik yakarak ve çöp konteynırlarından barikatlar oluşturarak yolu trafiğe kapattı. Ellerine ne geçtiyse yolda barikat olarak kullanıp yolu trafiğe kapatan grup daha sonra Karayolları 95 Şube Şefliği'ni taş yağmuruna tuttu.

Küçük yaştaki çocukların ön saflarda yer aldığı grup bir müddet Karayolları'nı taşlamaya devam edip trafik akışına engel olunca polisler zırhlı araçlarla ilk önce Karayolları önünde nöbet tuttu, daha sonra trafiğin kontrollü bir şekilde akışını sağladı. İdil karayolunun savaş alanına döndüğü kent merkezinde yolda yakılan lastikleri söndürmeye gelen Cizre Belediyesi itfaiye aracı da çocukların atmış olduğu taşlardan nasibini aldı. Atılan taşlardan dolayı yanan lastikleri söndüremeyen İtfaiye ekibi çareyi karayollarına girmekle buldu. Çoğunluğu küçük yaştaki çocuklardan oluşan grup ile polisler arasındaki olaylar hala devam ediyor.

Etiketler :