TDP Genel Başkanı Sarıgül'den, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin açıklama:

TDP Genel Başkanı Sarıgül'den, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin açıklama:

"Terörün ve teröristin iyisi kötüsü, bizden olanı olmayanı olmaz. Terör terördür. Terörün gözü kördür. Terör, kendisini himaye edenleri, kendisinden yarar umanları da vurur"

ANKARA (AA) - Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin, "Terörün ve teröristin iyisi kötüsü, bizden olanı olmayanı olmaz. Terör terördür. Terörün gözü kördür. Terör, kendisini himaye edenleri, kendisinden yarar umanları da vurur." dedi.

Sarıgül, Partisinin Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'da, Taksim İstiklal Caddesi'nde dün düzenlenen terör saldırısına tepki gösteren Sarıgül, terörün bir insanlık suçu olduğunu kaydetti.

Saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralı vatandaşlara da acil şifalar dileyen Sarıgül, teröre karşı bütün devletlerin ve insanlığın ortak hareket etmesi için birlik olma çağrısında bulundu.

Sarıgül, "Bir pazar günü gezmeye çıkmış masum insanlar canlarını kaybettiler. Bu eylem orada ölen ve yaralanan kişileri değil, hepimizi hedef almıştı. Amaç korku yaratmak, sindirmek, düşünce dünyamızı felç etmek, siyasete, devlete ve kurumlara olan güvenimizi sarsmaktır. Bu açıdan, bütün insanlığa zarar veren bir eylemdir. Terör sadece o ülkeyi değil, her ülkedeki insanın, insan gibi yaşama onur ve haysiyetini hedef alır." ifadesini kullandı.

Türkiye Değişim Partisi olarak, terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Sarıgül, "Terörün ve teröristin iyisi kötüsü, bizden olanı olmayanı olmaz. Terör terördür. Terörün gözü kördür. Terör, kendisini himaye edenleri, kendisinden yarar umanları da vurur. Türkiye Değişim Partisi olarak, terörle mücadele konusunda üzerimize düşen her şeyi yapma kararlılığımızı ifade ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.