Tersine beyin göçü için burs

Tersine beyin göçü için burs

TÜBİTAK yurt dışında çalışanların Türkiye’ye dönmelerini teşvik ederek, beyin göçünü tersine çevirmeyi amaçlayan yeni bir burs programı başlattı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) yurt dışında çalışan TC uyruklu bilim insanlarının Türkiye’ye dönmelerini teşvik ederek, beyin göçünü tersine çevirmeyi amaçlayan yeni bir burs programı başlattı.

“Doktora Sonrası Geri Dönüş Burs Programı’’na göre, Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarının herhangi birinde  doktorasını tamamlamış olanlar, halen yurt dışında ikamet edenler ve alanıyla ilgili bir işte en az 2 yıl çalışanlar, Türkiye’de araştırma yapmaları halinde TÜBİTAK’tan aylık 2 bin 750 TL burs alabilecek. Programa başvurular, yılda 12 dönem halinde, her ayın son Cuma gününe kadar yapılabilecek ve takip eden ilk Değerlendirme ve Destekleme Kurulu toplantısında incelenecek. Araştırmacıların hangi tarihten itibaren kaç ay destekleneceği, Kurul tarafından belirlenecek ve Başkanlık onayıyla kesinleşecek. Burs süresi 2 yıldan fazla olamayacak. • AA

Etiketler :