Teşkilata havale ediyorum...

Teşkilata havale ediyorum...

SP lideri Kurtulmuş: Partiyi kayyuma götürecek bir işi aklı başında olan insan yapmaz

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, aklı başında olan insanın partiyi kayyuma götürmek için dilekçe vermeyeceğini söyledi. Kurtulmuş, partiyi kayyuma götürenleri kamuoyuna ve teşkilata havale ettiğini ifade etti.

Kırıkkale'ye gelen SP lideri Kurtulmuş, ilk olarak Çarşı Camii'nde cuma namazı kıldı. Ardından Hüseyin Kahya Parkı'na geçen Kurtulmuş, vatandaşların dertlerini dinledi. Hiçbir meseleyi milletin önünde tartışmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Ancak şu anda anlayamadığım bir konuyu ifade etmek isterim. Dün Türkiye siyaset tarihinde bir ilk oldu. Yapılan kongre evrakları incelenmek üzere hakim tarafından parti basıldı. Partiyi kayyuma götürenleri kamuoyuna ve teşkilata havale ediyorum. Fevkalade yanlış anlaşılır bir süreç oldu. Toplanan imzalara yazık oldu." dedi.

Hedefi iktidar olan bir partinin kongrelerle uğraşmayacağını ifade eden Kurtulmuş, "Saadet Partisi'ni kongre partisi haline getirmeyeceğiz. Kongreler teknik meselelerdir. Bizler bunu bazı arkadaşlarımıza havale ettik. Onlar üzerinde çalışıyorlar. Bizler ise iktidara yürümeye devam ediyoruz. Bu akşam il başkanlarımızı bir araya toplayıp, istişare yapacağız. Parti için en iyisini yapacağız." diye konuştu.

Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın 'Panikledi babamla görüştü' sözünün hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, "Erbakan'la görüşmemiz tüzük görüşmesi değildir. O bizim gönül büyüğümüzdür. Dün de, bugün de ve yarın da görüşürüz. Fikirlerinden yararlanırız." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :