Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Çiftçi Eğitimi

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Çiftçi Eğitimi

Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği: Standardize ve Farmakope Normlarında Katma Değeri Yüksek Bitkisel Ürün Hazırlanması” projesi kapsamında ikincisi düzenlenen çiftçi eğitimleri başladı

Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından yürütülen “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği: Standardize ve Farmakope Normlarında Katma Değeri Yüksek Bitkisel Ürün Hazırlanmasıprojesi kapsamında ikincisi düzenlenen çiftçi eğitimleri 17.10.2022 tarihinde Fakülte Dekanı Prof. Dr. Belma GÜMÜŞEL’in açılış konuşması ile başladı.

Farmakognozi Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Belma KONUKLUGİL’in tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda vermiş olduğu dersler ile devam etti.

Günümüzde ülkemizde ve dünyada tıbbi ve aromatik bitkilerin önemi kavranmakta ve pazar hacmi gelişmektedir. Bu eğitim kapsamında tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin önemi hakkında çiftçilere farkındalık oluşturmak, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretim teknikleri hakkında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlamaktadır.

Eğitim, hafta boyunca devam edecek ve gelecek hafta Sincan Polatlar Köyünde yer alan Üniversiteye ait arazide saha eğitimi ile tamamlanacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.