TİKA'dan Ukrayna'ya Eğitim Alanında Destek

TİKA'dan Ukrayna'ya Eğitim Alanında Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Ukrayna’da bulunan bir anaokulunda tadilat çalışması gerçekleştirerek donanım desteğinde bulundu.

Ukrayna’da devam eden savaş nedeniyle Kiev’e bağlı hasar gören Borodyanka ilçesinde bulunan Kazka Anaokulu’nda tadilat çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında kırılan pencereler yerine yenileri monte edilerek sıvası dökülen duvarlar yeniden boyandı.

Donanım desteği sağlanan anaokuluna; mobilya, halı kaplamaları, bilgisayar, nevresim, çamaşır ve kurutma makinaları ile mutfak ekipmanları temin edildi.

Süren çatışmalardan dolayı tehlike altında olan çocukların güvenliği amacıyla bir de sığınak yapıldı.

370 metrekare alan sahip olan sığınak, savaş anında zorlu kış şartlarında Borodyanka halkı için sığınma ve ısınma merkezi olarak da kullanılabilecek.

Sığınak yapılmadan önce 20 öğrencinin eğitim aldığı Kazka Anaokulu’nda güvenliğin önemli ölçüde sağlanması ile birlikte öğrenci sayısı 250’ye yükseldi.

Tadilat ve donanım desteği tamamlanan Kazka Anaokulu’nun açılış törenine; Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, TİKA Ukrayna Koordinatörü Cüneyt Esmer, Borodyankalı yetkilikler ve anaokulu öğretmenleri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.