TRT yönetimi Kahramanmaraş'ta depremzedelerle bir araya geldi

TRT yönetimi Kahramanmaraş'ta depremzedelerle bir araya geldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede varlığı ve yayınları ile desteklerini sürdüren TRT'nin yönetimi, Kahramanmaraş'ta depremzedelere moral ziyaretinde bulundu.

İSTANBUL (AA) - Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede varlığı ve yayınları ile desteklerini sürdüren TRT'nin yönetimi, Kahramanmaraş'ta depremzedelere moral ziyaretinde bulundu.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile Kahramanmaraş'ta depremzedelerle bir araya geldi.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin yaşandığı ilk günden bu yana bölgede görev yapan mesai arkadaşlarıyla bir araya gelen Sobacı, vatandaşlara yemek ikramı yapılan TRT aşevlerini de gezdi.

Etkinlikte TRT Çocuk'un sevilen kahramanlarından Pırıl, Arslan ve Akıllı Tavşan Momo'nun maskotları da çocuklarla bir araya geldi. Çocuklar, ekranlardan izledikleri kahramanlarla birlikte şarkılar söyleyip, oyunlar oynadı.

"TRT Gezen Sinema Tırı"nda ise TRT Çocuk'un sevilen çizgi filmi Rafadan Tayfa'nın özel bölümlerinin gösterimleri gerçekleştirildi. Gösterimlerin ardından Sobacı, çocuklar için özel olarak hazırlanan hediyeleri minik sahiplerine takdim etti.

- "Sahadaki cansiperane gayretleri kamu yayıncılığı anlayışıyla ekrana getirdik"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sobacı, depremin ilk gününden itibaren devletin tüm birimleriyle sahada olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz de yayıncı kuruluş olarak bu aktörlerin, kurumların, kişilerin ve gönüllülerin cansiperane bir şekilde bir can daha kurtarma gayretlerini, zamanla yarışlarını ve devletin sahadaki varlığını ekranlara getirdik. Bunu TRT olarak, kamu yayıncılığının sorumluluğu çerçevesinde yerine getirmeye gayret ettik. Ancak yüreği geniş milletimizin her bir ferdi gibi her bir kurumu gibi biz de TRT olarak daha fazla ne yapabiliriz sorusunu sorduk. Bu çerçevede kurumumuz tarafından düzenlenen kampanyalarla ülkedeki yardım seferberliğine katkı sunduk. TRT'deki yapımcılarımızın dizi setlerinde kullandıkları ama aynı zamanda deprem bölgesinin ihtiyaç duyduğu jeneratör ve karavan başta olmak üzere, bir takım ihtiyaçları yapımcılarımızı organize ederek bölgeye sevk ettik. Tüm kamu kurumlarımız gibi, tesislere sahip tüm kurumlarımız gibi Antalya'daki tesislerimizi depremzedelere açtık. Ayrıca bölge müdürlüklerimiz aracılığıyla hem yemek dağıtımına hem de yemeklerin ortaya çıkarılmasına katkı sunduk ve hala katkı sunmaya devam ediyoruz."

Çocukların psikolojisinin çok daha titiz hareket etmeyi ve çok daha dikkatli olmayı gerektirdiğini ifade eden Sobacı, şöyle devam etti:

"TRT Çocuk kanalımızdaki psikologlarımızla bir değerlendirme yaparak, 'ne yapabiliriz' sorusunu çocuklarımıza yönelik olarak daha detaylı bir şekilde ele aldık. Onlar neyi seviyorsa onlarla buluşturma amacını gerçekleştirmeyi arzu ettik. Bu çerçevede animasyon filmlerimizi, lisanslı ürünlerimizi, maskotlarımızı, dergilerimizi ve kitaplarımızı onlarla buluşturmak istedik. Bugün de bu duygu ile Kahramanmaraş'tayız. TRT Gezen Sinema Tırımız var. Tabii burada Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğini de unutmamamız lazım. 11 ilimizi de gezerek çocuklarımızla buluşacak. Şimdi biz Kahramanmaraş'ta çocuklarımızın yüzünde tebessümü biraz daha artırabilmek ve rehabilitasyon süreçlerini biraz daha kolaylaştırabilmek için önemli animasyon filmlerimizi depremzede çocuklarımızla buluşturduk ve buna da devam edeceğiz. Biz Türkiye'yiz, acımız yaralarımız ne kadar büyükse kardeşliğimiz, birlikteliğimiz, dirayetimiz ve imkanlarımız da o kadar büyük. Dolayısıyla devletimizin öncülüğünde, milletimizin fedakarlığında bu yaraları da saracağız. İnşallah çocuklarımızın yüzüne tebessümü tekrar koyacağız. Rabbimden duam o dur ki, çocuklarımızın gülen yüzleri bir daha solmasın."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.