Tüketici Kredisi Kullananlara Müjde

Tüketici Kredisi Kullananlara Müjde

Tüketici kredisi kullananlara iyi haber. Konya Tüketici Mahkemesi, kredi kullanan herkese emsal olacak bir karar verdi.

Konya Tüketici Mahkemesi, tüketici kredisi kullanan müşterisinden ’Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu’ kesintisini yüzde 10 olarak hesaplayıp alan, ancak Bakanlar Kurulu’nun kesinti oranını yüzde 15’e çıkarmasıyla ortaya çıkan farkı da müşteriye yansıtan bankayı haksız buldu.

Tüketici Mahkemesi, müşteriden fazladan tahsil edilen paranın faiziyle iade edilmesine karar verdi. Alınan bu kararın aynı durumda olan kredi mağdurları içinde emsal oluşturacağı bildirildi.

TÜKETİCİ MAHKEMESİ BANKANIN İTİRAZINI REDDETTİ

Konya Tüketici Mahkemesi tarafından görülen dava geçen hafta sonuçlandı. Tüketici Mahkemesi de, Tüketici Hakem Heyeti’nin aldığı kararın doğru olduğunu ve paranın faiziyle birlikte iade edilmesine karar verdi.

‘TÜKETİCİLER HAKEM HEYETLERİNE BAŞVURSUN’

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç de, ’KKDF’ oranındaki artışın eski müşterilere uygulanmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Hükümetin aldığı karar ile Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu kesintisi yüzde 10’dan 15’e çıktı. Bu normalde tüketici kredisi kullanan vatandaşlara uygulanmaması, ancak yeni kullananlara uygulanması gereken bir uygulama olması gerekirken, bankalar bu değişikliği önceki kredilere de uyguladı. Tüketicilerin ödediği taksitlerinde ciddi artışlar doğunca bize başvuruldu. O dönemde bu hakem heyetleri kanalı ile yapılan uygulamanın haksız olduğu yönünde karar çıkmıştı. Bir banka da bu karara itiraz etti ve Tüketici Mahkemesi’ne gidildi. Tüketici Mahkemesi de aldığı kararla bankanın haksız olduğunu, eski kredi çekenlere bu artışın uygulanamayacağı kararını aldı. Tüketiciden kesilen bedellerin faiziyle geri ödenmesine karar verdi. Bu karar bütün tüketici kredisi kullananlar için emsal teşkil edecek. Tüketiciler bu kararı emsal göstererek hakem heyetlerine başvurup ödedikleri farkların iade edilmesini ve bundan sonraki ödeyeceği taksitlerin de yeni sisteme göre tekrar düzenlenmesini isteyebilirler."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.