Turizm devi iflas etti!

Turizm devi iflas etti!

Joy Grubu Avukatı Servet Açıkalın, grubun hakkında tedbir kararı alındığını doğruladı.

İflas eden grubun başına İngiliz tur operatörü First Choice kayyum olarak atandı. Bundan sonra gruba bağlı otelleri First Choice işletecek.

Joy Grup, İstanbul 12. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne iflas ertelemesinde bulunmuştu. Şirketin bu isteği mahkeme tarafından reddedilince iflas resmen tescil edildi.

Açıkalın yaptığı yazılı açıklamada, binlerce kişiye istihdam sağlayan ve turizmde önemli bir yeri olan markanın yaşatılması için herkesi destek olmaya çağırdı.

Grubun küresel ekonomik kriz sonrası alacaklarını tahsil edemediğini, bundan dolayı ödeme zorluğu içine girdiğini belirten Açıkalın, TUİ ile yapılan ortaklık görüşmelerinin de olumsuz sonuçlandığını bildirdi. Sezona güçlü bir şekilde girmek ve sağlıklı bir şekilde yoluna devam edebilmek için İstanbul 12'nci Asliye Ticaret Mahkemesi'ne iflas erteleme talebiyle başvuruda bulunduğunu ve tedbir kararı alındığını aktaran Açıkalın, açıklamasında şunları kaydetti: "Piyasadaki ödeme dengesinin bozulmasından dolayı alacaklarını tahsil edemeyen ve ödeme sıkıntısı yaşamaya başlayan Joy Group'un içine düştüğü bu ortamdan sıyrılması için destek verilmesi gerekir. Joy turizmde büyürken, önemli derecede istihdam yarattı. Yatak sayısını artırıp, turizme katma değer kazandırdı. Bugün yaşanılan sıkıntılar mutlaka aşılacaktır. Sonuçta şirketin yeni sezon için çok önemli projeleri var. Böylesine ekonomik çalkantıların yaşandığı bir dönemde bir çok şirket krizi derinden yaşıyor. Önemli olan bu şirketleri yaşatmaktır."

Krizin aşılması için arayışlarının sürdüğünü bildiren Açıkalın, "Yıllardır gerek personelimize gerekse otellerimize ürün sağlayan esnafa sıkıntı yaşatmadık. Bugün içinde bulunduğumuz durumu elbirliğiyle aşabilmek için herkesin sabırlı olması gerekir." ifadelerini kullandı.

Etiketler :